Η σχετική ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας  αναφέρει πως ο Κατσίφας ήταν σεσημασμένος για ναρκωτικά.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Κυριακής, ένας ομογενής βρήκε τον θάνατο στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αλβανική αστυνομία. Ο ομογενής ήταν οπλισμένος και φέρεται να άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ εναντίον των αλβανών αστυνομικών, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών. Οι πληροφορίες ότι ο ομογενής ύψωσε την ελληνική σημαία διαψεύδονται

Νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ διέψευσε τη σύνδεση του θανάτου του ομογενούς με την ελληνική σημάια. Αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο τονίζουν ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ούτε μαρτυρίες, που να συνδέουν την ένοπλη συμπλοκή στην Αλβανία, κατά την οποία έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των Αλβανών αστυνομικών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, φορώντας στολή παραλλαγής, ήταν οπλισμένος με καλάσνικοφ, αρχικά πυροβόλησε στον αέρα και μετά κατά διερχόμενου περιπολικού της αστυνομίας, το οποίο δέχτηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες (υπάρχουν και φωτογραφίες), ενώ στο σημείο βρέθηκαν 17 κάλυκες. Στη συνέχεια διέφυγε. Έγιναν αναζητήσεις και τελικά εντοπίστηκε σε μία βουνοπλαγιά, στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του. Η αλβανική αστυνομία διέταξε την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων, οι οποίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην περιοχή. Σημειώθηκαν πυροβολισμοί με συνέπεια τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Παράλληλα, πλήθος φωτογραφιών με στρατιωτική περιβολή, εθνικιστικά μηνύματα, καλέσματα και απειλές για την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου δεσπόζουν στο προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ σε μερικές από τις αναρτήσεις του, ερωτήματα προκαλούν οι αναφορές στην παραστρατιωτική οργάνωση ΜΑΒΗ (Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου).