Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη Ζάκυνθο περίπου στις πέντε το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο νέος σεισμός στο Ιόνιο πέλαγος σημειώθηκε σε μια περιοχή 48 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 294 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Παρασκευής η Ζάκυνθος χτυπήθηκε από σεισμική δόνηση 6,4 Ρίχτερ, ωθώντας τον γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Ταφύλλη, να κηρύξει το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το Σάββατο ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας εκτίμησε πως θα υπάρξει «πλούσια μετασεισμική ακολουθία, που θα περιλαμβάνει σεισμούς μικρούς αλλά πιθανότατα και έναν μεγαλύτερο της τάξης των 5,7 – 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ».

Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών που υπέστη το νησί από τη μεγάλη σεισμική δόνηση. Με τη συνδρομή δυτών, μηχανικοί της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών από το υπουργείο Ναυτιλίας αλλά και ερευνητές του Εργαστηρίου Λιμενικών έργων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου  πραγματοποιούν ελέγχους σε όλο το λιμάνι της Ζακύνθου, ώστε να διαπιστωθούν οι ζημιές που άφησε πίσω της η σεισμική δόνηση. Τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν την Τρίτη κλειστά για προληπτικούς λόγους.