«Έχουμε ορίσει και ημερομηνίες για τις συνεδριάσεις της επιτροπής. Την επόμενη βδομάδα, σε τέσσερις συνεδριάσεις θα τελειώσουμε. Εκεί θα γίνει και η δημόσια έκθεση, θα ακουστούν και οι απόψεις κάθε πλευράς» πρόσθεσε ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, μιλώντας στον «Αlpha 989».

Αναφερόμενος στην στάση της αντιπολίτευσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «σπεύδει να αντικρούσει πράγματα και θάματα η αντιπολίτευση, ας περιμένει λίγο να δει και το κείμενο της πλειοψηφίας και ας τοποθετηθεί. Έτσι προδίδει και μια αμηχανία, κυρίως η Ν.Δ. Πάσα πρόβλεψη είναι πρόωρη»

«Η εντολή που πήραμε είναι να διερευνήσουμε σκάνδαλα» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι ο μεγαλύτερος όγκος αφορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ένα «τεραστίων διαστάσεων» σκάνδαλο, που επέφερε στο δημόσιο ζημιά πάνω από 350 εκατ. ευρώ.

«Έχουν συντελεστεί αδικήματα και ενώπιον της επιτροπής. Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να μας πείσουν πως τα χρήματα που δόθηκαν για διορισμούς ήταν από χορηγίες προς το ΚΕΕΛΠΝΟ, πράγμα που δεν αποδείχθηκε. Προσπάθησαν να μας παραπλανήσουν και να μας αποσιωπήσουν» επισήμανε, λέγοντας πως στα πορίσματα θα περιγράφονται και αδικήματα που δεν έχουν παραγραφεί.

«Δεν θα γίνει προκαταρκτική για σκάνδαλα στην Υγεία» υποστηρίζει ο Γεωργιάδης

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την παραχώρηση του Θριασίου, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε ότι η Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας είναι ένα φιάσκο και δεν πρόκειται να οδηγήσει σε προκαταρκτική εξέταση, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ποινική ευθύνη για κανέναν υπουργό.

Σχετικά με το πόρισμα που καταθέτει την Πέμπτη στα κόμματα η Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, ο Α. Γεωργιάδης υποστήριξε πως δεν πρόκειται να γίνει καμία προκαταρκτική εξέταση, καθώς δεν υπάρχει ποινική ευθύνη για κάποιον υπουργό. Προειδοποίησε τον Χ. Σπίρτζη πως θα κληθεί να λογοδοτήσει για την παραχώρηση του Θριασίου.

«Καμιά προκαταρκτική δεν θα γίνει για την υγεία, γιατί δεν μπορεί να γίνει. Η  εξεταστική επιτροπή ήταν ένα φιάσκο,  ψάχνατε ψάχνατε και  δε βρήκατε τίποτα και την  κλείσατε άρον άρον.  Δεν θα κάνετε καμία  προκαταρκτική και σας προκαλώ, δεν υπάρχει καμιά ποινική ευθύνη για κανέναν υπουργό. Αντίθετα  γι’ αυτό ψηφίζετε σήμερα κ. Σπίρτζη,  να είμαστε συνεννοημένοι θα ελεγχθείτε  μέχρι κεραίας».

ΣΥΡΙΖΑ: «Περισσότερη υπομονή και λιγότερο άγχος»

«Περισσότερη υπομονή και λιγότερο άγχος» συνιστούν πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σε όσους προεξοφλούν «με δήθεν αποκλειστικές πληροφορίες» τα συμπεράσματα του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι ίίδιες πηγές σημειώνουν ότι τμήμα του πορίσματος που αφορά το «Ερρίκος Ντυνάν» θα δοθεί από την πλειοψηφία στα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής το πρωί της Δευτέρας και στη συνέχεια θα συζητηθεί στην πρώτη από τις τέσσερις επόμενες συνεδριάσεις της επιτροπής (μία για κάθε υπόθεση).

Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» αναφέρει ότι το πόρισμα αποδίδει ευθύνες σε πέντε πρώην υπουργούς Υγείας, για τους οποίους προτείνεται η σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για τους Άδ. Γεωργιάδη (ΚΕΕΛΠΝΟ), Μ. Σαλμά (υπερτιμολογημένες αρθροσκοπήσεις), Ανδρ. Λοβέρδο (Ερρίκος Ντυνάν), Μ. Βορίδη (Ερρίκος Ντυνάν) και Δ. Αβραμόπουλο (δάνεια ΚΕΕΛΠΝΟ, προμήθεια αντιικών φαρμάκων και εμβολίων για τη γρίπη, θερμικές κάμερες).