Σύμφωνα με πληροφορίες του news247.gr, η οικογένεια του Κ. Κατσίφα,  που πέθανε μετά από ανταλλαγή πυρών με την αλβανική αστυνομία την Κυριακή, ζήτησε από την Εισαγγελία Τιράνων να τους δοθεί η σορός του για να ταφεί. Εν αναμονή της απάντησης, γνωστοποίησαν το αίτημα και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας, Ευθ. Ναυρίδης,  επιμένουν για σαφή και πλήρη ενημέρωση και από τη στιγμή που ο Κατσίφας ήταν Έλληνας υπήκοος, έχουν και οι ελληνικές αρχές λόγο στην υπόθεση. «Η οικογένεια ζητεί την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, να έχει σαφή και πλήρη ενημέρωση. Ό,τι επαφές γίνονται με την Αλβανία είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία βαρέων εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι Έλληνας υπήκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές αρχές αρμοδιότητα για αυτό έχει επιληφθεί και η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έλαβε το υλικό που συγκέντρωσαν οι εισαγγελικές αρχές των Τιράνων. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται οι καταθέσεις της μητέρας και του πατέρα του Κ.Κοτσίφα, η κατάθεση ενός αστυνομικού και η φωτοτυπία της ταυτότητας του από την οποία προκύπτει η ελληνική υπηκοότητά του.

Υπενθυμίζεται ότι ο έλληνας ιατροδικαστής, Θ.Βουγιουκλάκης, και ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, που είχαν την ευκαιρία να δουν για πέντε λεπτά τη σορό του, διαπίστωσαν δύο διαμπερή τραύματα στο κορμί του, αλλά και το ότι δεν είχε δεχθεί εξ επαφής πυροβολισμό, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα ελληνικών ΜΜΕ. «Από τις κουβέντες που κάναμε, αντιληφθήκαμε ότι σίγουρα δεν πρόκειται για εξ επαφής πυροβολισμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Γιοβανόπουλος.