Η Eurobank υποχώρησε κατά 8,91%, με τις Πειραιώς και Εθνική να ολοκληρώνουν τη συνεδρίαση με πτώση 7,27% και 7,10% αντίστοιχα. Μόνη κερδισμένη και μόνη εκτός της αρνητικής πρόβλεψης της Societe Generale η Alpha Bank, που σημείωσε άνοδο 1,21%

Η έκθεση της Societe Generale υποστηρίζει ότι οι τρεις ελληνικές συστημικές τράπεζες Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα θα βρεθούν εκτός δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών. Ο MSCI θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των δεικτών της στις 13 Νοεμβρίου, με τις αλλαγές να τίθενται σε ισχύ στις 30 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τη Societe Generale, η έξοδος της Εθνικής και της Πειραιώς θα πραγματοποιηθεί λόγω του μεγέθους της κεφαλαιοποίησής τους, ενώ στην περίπτωση της Eurobank λόγω της υποβάθμισης του ρόλου του τραπεζικού κλάδου στον δείκτη MSCI. ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με οριακή άνοδο 0,01% στις 619,40 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 612,86 μονάδων (-1,04%) και 625,21 μον. (+0,95%). 

Συνολικά στο Χρηματιστήριο, σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική» κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, έκαναν «φτερά» πάνω από 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό των απωλειών από την έναρξη του έτους ανέρχεται στα 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ ή αλλιώς, σε 20,2%.