Μιλώντας την Πέμπτη σε Οικονομικό Συνέδριο, ο Γ, Στουρνάρας υποστήριξε ότι μετά από τρεις γύρους ανακεφαλαιοποιήσεων, οι ελληνικές τράπεζες έχουν από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στη ζώνη του ευρώ και διαθέτουν επαρκή κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας για να απορροφήσουν επιπλέον πιστωτικές ζημίες.

Παράλληλα, ανέφερε πως έχουν βελτιώσει σημαντικά τη ρευστότητά τους, μειώνοντας την εξάρτησή τους από την κεντρική τράπεζα για χρηματοδότηση, ανακτώντας την πρόσβαση στη διατραπεζική αγορά, τη στιγμή που σημειώνεται σταδιακή αύξηση των πελατών.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, την χαρακτήρισε ως τη σοβαρότερη των τελευταίων 75 ετών, προσθέτοντας ότι οι Κεντρικές Τράπεζες ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά  σε αυτή την πρόκληση. Επανέλαβε πως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια παραμένουν αγκάθι, αλλά οι προσπάθειες των τραπεζών για την μείωση τους έχουν αρχίσει ν' αποδίδουν, καθώς στο τέλος Ιουνίου του 2018, το απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων έφθασε τα 88,6 δισεκατομμυρίων  ευρώ (47,6% του συνόλου των ανοιγμάτων), μειωμένο κατά 17,3% ή 18,6 δισεκατομμυρίων  από το ανώτατο επίπεδο που είχε καταγραφεί το Μάρτιο του 2016.

Ωστόσο, η αισιοδοξία του πρώην υπουργού Οικονομικών δεν αποτυπώθηκε στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπου οι μετοχές των τραπεζών σημείωσαν μεγάλες απώλειες για πολλοστή φορά τις τελευταίες εβδομάδες. Έκθεση της γαλλικής Societe Generale η οποία προέβλεψε ότι τρεις από τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες (Πειραιώς, Eurobank, Εθνική) θα τεθούν εκτός του δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών, γκρέμισε τις μετοχές τους.

Συγκεκριμένα, η Eurobank υποχώρησε κατά 8,91%, με τις Πειραιώς και Εθνική να ολοκληρώνουν τη συνεδρίαση με πτώση 7,27% και 7,10% αντίστοιχα. Μόνη κερδισμένη και μόνη εκτός της αρνητικής πρόβλεψης της Societe Generale η Alpha Bank, που σημείωσε άνοδο 1,21%.