Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Anadolu, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η δολοφονία του Κασόγκι ήταν προμελετημένη, ενώ τόνισε ότι δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό του ότι πίσω από την υπόθεση βρίσκεται ο βασιλιάς Σαλμάν ή κάποιος από την βασιλική οικογένεια και έστρεψε τα βλέμματα στα «ανώτατα κλιμάκια» της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας.

«Γνωρίζουμε ότι αυτοί που βρέθηκαν στην πρεσβεία και εκτέλεσαν την πράξη είχαν μόνο μια εντολή: Να σκοτώσουν τον Κασόγκι και να φύγουν. Είμαστε πλέον σε θέση να γνωρίζουμε ότι η εντολή για τη δολοφονία του Κασόγκι προέρχεται από τα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας. Δεν πίστεψα ούτε για μια στιγμή ότι ο Βασιλιάς έδωσε εντολή  για το χτύπημα. Έτσι λοιπόν, δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω πως η δολοφονία αντικατοπτρίζει την επίσημη γραμμή της Σαουδικής Αραβίας. Είναι λάθος να θεωρήσουμε πως η δολοφονία είναι πρόβλημα που αφορά μόνο τις δύο χώρες».

Ο Ερντογάν άφησε αιχμές για τον τρόπο που χειρίζεται η Σ. Αραβία την έρευνα για την εξιχνίαση της δολοφονίας. «Υπάρχουν συγκεκριμένες ερωτήσεις που έχει θέσει η τουρκική πλευρά, όπως το ποιος ήταν ο τοπικός συνεργάτης στη δολοφονία, το τι έγινε με το πτώμα και το ποιος διέταξε τη δολοφονία. Δυστυχώς οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας έχουν αρνηθεί να απαντήσουν σε αυτές τις ερωτήσεις».

Παράλληλα, δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιηθεί η ταφή σύμφωνα με τα ισλαμικά έθιμα. «Το τελευταίο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για αυτόν είναι μια κηδεία σύμφωνα με τα ισλαμικά έθιμα. Το οφείλουμε στην οικογένεια, τους φίλους και τους πρώην συναδέλφους του. Να τους δώσουμε την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν αυτόν τον έντιμο άνθρωπο με το σεβασμό που του πρέπει».

Μήνυση για «εξύβριση του προέδρου»

Ο Ερντογάν κατέθεσε μήνυση κατά του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος κατηγόρησε τον Ερντογάν για συγκάλυψη της δολοφονίας του Κασόγκι. Ο δικηγόρος του Ερντογάν, ανέφερε πως ο Κιλιτσντάρογλου θα μηνυθεί με την κατηγορία της εξύβρισης του προέδρου.

«Στις δηλώσεις του, ο Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε τον πρόεδρο Ερντογάν ότι συγκάλυψε τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, δίνοντας τη δυνατότητα στους υπόπτους να διαφύγουν στο εξωτερικό και προστατεύοντας τους δολοφόνους. Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι παραπλανητικοί», ανέφερε ο δικηγόρος του Ερντογάν.