Σύμφωνα με τον Guardian, οι λίγοι διαδηλωτές που είχαν απαντήσει στο κάλεσμα της αποκαλούμενης οργάνωσης «Βορειοδυτικό Μέτωπο Πατριωτών» και βρέθηκαν στο σταθμό MoorfIelds για να πραγματοποιήσουν πορεία υπέρ του Brexit στην πόλη του Λίβερπουλ, βρήκαν απέναντί τους εκατοντάδες αντιφασίστες.

Στις εικόνες και τα βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα, εμφανίζεται η αστυνομία να επιχειρεί να φυγαδεύσει την ομάδα των ακροδεξιών προς τον σταθμό, ενώ ο κόσμος που συγκεντρώθηκε για να ματαιώσει τα σχέδια της εθνικιστικής οργάνωσης φώναζε συνθήματα όπως «Ναζιστικά καθάρματα, έξω από τους δρόμους μας», και κρατούσαν πανό και πλακάτ «No pasaran» και «Όχι στον ρατσισμό». «Αλληλεγγύη κατά της ακροδεξιάς» έγραφε ένα άλλο πανό, με την υπογραφή «Μάνστεστερ εναντίον φασισμού».

Σύμφωνα με τον Independent, η αστυνομία ανακοίνωσε δύο συλλήψεις, για παραβίαση της ειρήνης και προσβολή της δημόσιας τάξης, ωστόσο δεν έγινε γνωστό εάν ανήκαν στους ακροδεξιούς ή στους αντιφασίστες. Αξίζει να σημειωθεί πως η εθνικιστική ομάδα που κάλεσε για τη συγκέντρωση, υποστήριξε στη σελίδα της στο Instagram -χωρίς να παρουσιάσει στοιχεία, όπως υπογραμμίζεται- πως «δέχτηκε σκληρή επίθεση» πριν τη διαδήλωση, και πως οι μόνοι που συνελήφθησαν «ήταν μέλη των Antifa».


Ο δήμαρχος της πόλης, Τζόε Άντερσον, που συμμετείχε στην αντιδιαδήλωση, δήλωσε στο twitter υπερήφανος «όταν η πόλη μου ενώνεται κατά του ρατσισμού. Η ειρηνική δύναμη των ανθρώπων κυνήγησε τους φασίστες έξω από τους δρόμους μας. Η ελπίδα πάντα νικάει το μίσος. Θα έπρεπε να επιλέξουν μία διαφορετική πόλη, επειδή ποτέ δεν θα παρελάσουν στους δρόμους μας».