Η Ε. Ράϊκου και ο γιατρός σύζυγος της, Λάζαρος Καρνέσης, έχουν προσφύγει στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας (άρθρο 99 του Συντάγματος), ζητώντας από την Ελένη Τουλουπάκη και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς, συνολική αποζημίωση 300.000 ευρώ (50.000 ευρώ από τον καθένα εισαγγελικό λειτουργό επί δύο) για την ηθική βλάβη που υπέστησαν.

Η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε η μυστικότητα της ανάκρισης, υπήρξε παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή της προσωπικότητας του ζεύγους σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με τη διαρροή από την εισαγγελία Διαφθοράς, ο Λ. Καρνέσης βρίσκεται στη λίστα των γιατρών που ελέγχονται για την υπόθεση της Novartis. Ο ίδιος έχει αρνηθεί δημόσια οποιαδήποτε έκνομη σχέση με την εν λόγω εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι έλαβε το 2009 το ποσό των 1.000 ευρώ μετέχοντας σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της. Ο Λ. Καρνέσης απέδωσε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων σε προσπάθεια στοχοποίησης της συζύγου του.

Όπως δήλωσε στο Documento ο Σ. Καρνέσης σχετικά με πόσα χρήματα και σε ποιον λογαριασμό καταβλήθηκαν από τη Novartis, πρόκειται για λογαριασμό που ανοίχτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν υπήρξε κίνηση από το 2012 έως το 2017. Δόθηκε πράγματι το ποσό των 1.000 ευρώ εκείνη την εποχή. Ούτε καν είχα τότε (λογαριασμό στο Ηνωμένο Βασίλειο). Άνοιξα προσωπικό λογαριασμό στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2012 για να σπουδάσουν τα παιδιά μου. Το ένα παιδί τελικά μετακινήθηκε στην Αμερική. Στέλνω μέσω της Ελλάδας λεφτά μου (στον λογαριασμό του Ην. Βασιλείου) για να πάνε κάποια στιγμή εκεί τα παιδιά μου, γιατί θα πάνε. Δεν είναι κοινός λογαριασμός με τη σύζυγό μου. Από το 2012 και για περίπου πέντε χρόνια δεν έχει γίνει ούτε μία συναλλαγή σε αυτό τον λογαριασμό. Έγιναν κάποιες συναλλαγές το 2017 που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό το πράγμα. Τα λεφτά από τη Novartis κατατέθηκαν σε κοινό λογαριασμό που διατηρώ με τη σύζυγό μου στην Ελλάδα. Όλα αυτά αποδεικνύονται εύκολα».

Ερωτηθείς για το αν έχει λάβει έγκριση από το νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται και από τον ΕΟΦ –όπως απαιτείται– προκειμένου να συμμετέχει στην επίμαχη μελέτη, ανέφερε πως «όλα αυτά κανονικά γίνονται και με την έγκριση του ΕΟΦ, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ τι έγινε πριν από εννέα χρόνια – εδώ δεν θυμάμαι τι έγινε πριν από εννέα μέρες. Πρόκειται για ερευνητικό πρόγραμμα 1.000 ευρώ. Θα μπορούσα να κάνω δέκα τέτοια τον χρόνο και να τα κονομάω. Δεν έκανα. Δεν έχω καμία άλλη συναλλαγή ούτε επαφή με τη Novartis εδώ και εννέα χρόνια. Ούτε τους ξέρω ούτε με ξέρουν. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται και από το πόθεν έσχες, όπου τα πάντα, από το πρώτο ευρώ, είναι δηλωμένα. Ας είμαι εγώ στους 4.200 γιατρούς ο ένας διαπλεκόμενος».