Την Πέμπτη η σορός του Κ. Κατσίφα μεταφέρθηκε στο χωριό Βουλιαράτες, προκειμένου να γίνει η ταφή. Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο χωρίο, ενώ ακούστηκε το εθνικιστικό σύνθημα «Βόρειος Ήπειρος, γη Ελληνική. Θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη», αλλά και συνθήματα όπως «αλήτες προδότες πολιτικοί» και «το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει».

Οι δώδεκα -μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος- είχαν προσαχθεί από τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς και από τις Βουλιαράτες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας, αυτό έγινε για να διερευνηθεί εάν υποκινούσαν «ρατσιστική βία και εθνικιστικά συνθήματα». Οι αλβανικές αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα τους σε άλλα δέκα άτομα που είχαν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Κατσίφας πέθανε την 28η Οκτωβρίου, μετά από ανταλλαγή πυρών με την αλβανική αστυνομία. Σημειώνεται ότι οι ελληνικές αστυνομικές αρχές έχουν ενημερωθεί από την αλβανική αστυνομία για τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Κ. Κατσίφας.  Παρευρέθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Αναστασιάδης.