Υπενθυμίζεται ότι κατά την έναρξη των εργασιών του 33ου συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, κατηγγείλαν τον εντοπισμό ασφαλίτη στον χώρο και μάλιστα αποκάλυψαν την ταυτότητα του μέσω video και στη συνέχεια τον παρέδωσαν στον διευθυντή του.

Για την υπόθεση διατάχτηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ η διενέργεια προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης.

Σύμφωνα με τον 902.gr, την παρουσία του κατήγγειλε στα μέσα ενημέρωσης ο Λεωνίδας Στολτίδης εκ μέρους της «Εργατικής Ενότητας», ενώ ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης στη ΓΣΕΕ είπε:

«Είναι από το συνδικαλιστικό της Ασφάλειας. Ήρθε εδώ να παρακολουθήσει το Συνέδριο, σταλμένος από την υπηρεσία του. Ξέρετε πριν λίγες μέρες η πλειοψηφία στη διοίκηση της ΓΣΕΕ έστειλε χαρτί στην κυρία Γεροβασίλη και ζήταγε παρουσία των ΜΑΤ και της Ασφάλειας προφανώς να γίνουν τα συνέδρια. Συνέδριο πραγματικό θα γίνει μόνο με την παρουσία των εργατικών συνδικάτων και των ίδιων των εργαζομένων. Όχι με την Ασφάλεια, όχι με την παρουσία στελεχών εκείνων των παρατάξεων που αποφάσισαν να φέρουν εδώ την Ασφάλεια. Θέλουν συνέδρια μακριά από τους εργαζόμενους. Εμείς θέλουμε συνέδριο ζωντανό, μαχητικό, δημοκρατικό, ανοιχτό στους εργαζόμενους, να ξεκινήσει με τους πραγματικούς αντιπροσώπους και όχι με τους νόθους των εργοδοτών και όποιων άλλων».

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο σχέδιο αστυνόμευσης και τρομοκρατίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το οποίο μπήκε χτες σε εφαρμογή, στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Αυτό αποδεικνύεται από την παρουσία ενός αστυνομικού διευθυντή και ενός ασφαλίτη, σε διατεταγμένη υπηρεσία στο Συνέδριο, ο οποίος μάλιστα παρακολουθούσε τη διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων.

Μπορεί η κυβέρνηση, εκτός των άλλων, να παρέχει και προστασία στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων, ως αντάλλαγμα για την προστασία της αντιλαϊκής πολιτικής της, όμως πρέπει να ξέρει ότι οι εργαζόμενοι, συνεχώς, εδώ και 100 χρόνια ακυρώνουν τέτοιου είδους σχέδια».