«Παρ' ότι ξέρω ότι αυτή την στιγμή δεν είναι ώριμο, κι είναι ένας εξαιρετικά φιλόδοξος στόχος, θα πρέπει να διερευνήσουμε ακόμη και την δυνατότητα οι τρεις πολιτικές οικογένειες (Αριστερά, Σοσιαλιστές και Πράσινοι), να αντιτάξουν, με βάση ένα μίνιμουμ κοινό πρόγραμμα για την Ευρώπη, έναν κοινό υποψήφιο για πρόεδρο της Κομισιόν» δήλωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ρ/σ News247, ενώ στο Φόρουμ της ευρωπαϊκής Προοδευτικής Συμμαχίας (αριστεράς, σοσιαλιστών, Πράσινων).

Ο Δ. Παπαδημούλης υπογραμμίζει την ανάγκη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, με σκοπό να αντιμετωπιστεί ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο διότι είναι «το μόνο κόμμα από την οικογένεια της αριστεράς που ασκεί κυβερνητικά καθήκοντα και, την ίδια ώρα, εδώ και χρόνια έχει οικοδομήσει ισχυρές γέφυρες και δεσμούς επικοινωνίας και συνεννόησης με τους Πρασίνους και τους Σοσιαλιστές».


Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως «εκείνο που δεν έχουμε καταφέρει, είναι να κάνουμε το ίδιο και στην Ελλάδα, αλλά πιστεύω ότι κι αυτό θα το φέρει η ζωή», προφανώς με το βλέμμα του στο Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής.