Την περασμένη Παρασκευή, πλήθος δημοσιευμάτων επικαλούμενα «πληροφορίες» υποστήριζαν πως ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, αποφάσισε να διεκδικήσει τον δημαρχειακό θώκο του Πειραιά, και μάλιστα με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου.
 
Δύο εικοσιτετράωρα αργότερα, αντί της υποψηφιότητας του, ο Β. Κορκίδης ανακοίνωσε πως δεν θα διεκδικήσει τελικά το χρίσμα. Αφού ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την «τιμητική πρόταση στήριξης» στη διεκδίκηση του δήμου Πειραιά και την εμπιστοσύνη που του έδειξε, υποστήριξε πως θα μείνει εκτός κούρσας εξαιτίας «οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων».
 
«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμητική πρόταση στήριξης στη διεκδίκηση του δήμου Πειραιά και την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο μου, αλλά δυστυχώς οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να αναλάβω μία τόσο μεγάλη ευθύνη για τη πόλη που αγαπώ. Λυπάμαι πολύ εάν απογοητεύω κάποιους συμπολίτες μου με την τελική απόφαση μου, όμως θέλω να πιστέψετε ότι είναι αποτέλεσμα δύσκολης αλλά ώριμης σκέψης. Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους».
 

 
Στο μεταξύ, για το θέμα αντέδρασαν «κύκλοι» της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας σύμφωνα με το News247 πως «μόνος του αυτοπροτάθηκε ο κ. Κορκίδης, μόνος του το πήρε πίσω», δηλώνοντας με διαρροή στον τύπο την «ενόχληση» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή έγινε γνωστό πως ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης με τον υπόδικο επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη στο πλευρό του, ανακοίνωσε πως θα διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο Πειραιά, σε εκδήλωση στο δημαρχείο Πειραιά, σε συνάντηση των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του Συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής».