Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πιθανολογείται ότι η βόμβα δεν εξερράγη από κάποιο λάθος στην συνδεσμολογία, αλλά και αυτό θα διευκρινιστεί από την εργαστηριακή έρευνα. Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε κατσαρόλα, μέσα στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου, έξω από την πολυκατοικία της οδού Αδραμυτίου.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί έξω από την πολυκατοικία, όπου διαμένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, στον Βύρωνα και εντοπίστηκε τα ξημερώματα έπειτα από προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην ιστοσελίδα zougla.gr και την «Εφημερίδα των Συντακτών», έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας. Τα δύο τηλεφωνήματα έλαβαν χώρα στις 4 τα ξημερώματα, με τον άγνωστο να δίνει χρονικό περιθώριο 20 λεπτών για να εκραγεί η βόμβα, σημειώνοντας πως «δεν είναι φάρσα».

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε και απέκλεισε έγκαιρα την περιοχή και ενημέρωσε τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς.

Μετά την παρέλευση του χρόνου που είχε δώσει ο άγνωστος οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ εντόπισαν τον εκρηκτικό μηχανισμό και τον εξουδετέρωσαν, αλλά η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των συνεργείων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) κατάφεραν να την εξουδετερώσουν, χωρίς ελεγχόμενη έκρηξη, γεγονός που διευκολύνει το έργο των ειδικών στα εργαστήρια, ενώ κατά την ίδια πληροφορηση, περιγράφεται ομοιότητα στη μεθοδολογία και τη συνδεσμολογία που φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Όπως σημειώνει η Εφημερίδα των Συντακτών, ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, ο αντιεισαγγελέας Ντογιάκος έχει χειριστεί υψίστης σημασίας υποθέσεις, όπως της Χρυσής Αυγής, της Siemens και του Ανδρέα Βγενόπουλου. Υπενθυμίζεται ακόμη πως ο ίδιος δικαστικός είχε βρεθεί στο στόχαστρο των συνομιλιών που είχαν έρθει στη δημοσιότητα μεταξύ του δεξιού χεριού του Αντώνη Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκου, και του χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη.

Επίσης, ήταν ο ίδιος μαζί με τις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου που ζήτησαν την παραπομπή των 68 κατηγορούμενων στη δίκη της Χρυσής Αυγής με τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, επίσης, ο Ισ. Ντογιάκος ήταν ανάμεσα στους τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς που βρέθηκαν στο στόχαστρο της εισαγγελίας για λάθη και παραλείψεις στη δίκη της Siemens, ενώ έχει δεχθεί και πυρά από τον υπόδικο επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση των στημένων.