Σύμφωνα με πληροφορίες του CBS, μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αδυνατούσαν να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα που μαίνονταν στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι θυελλώδεις άνεμοι που τροφοδοτούν τις φλόγες αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον έως και το βράδυ της Τρίτης.

Στη νότια Καλιφόρνια οι αρχές εξέδωσαν εντολές εκκένωσης για 250.000 ανθρώπους στις κομητείες της Βεντούρα και του Λος Άντζελες και σε παραθαλάσσια θέρετρα όπως το Μαλιμπού. Όπως μεταδίδει το USA Today, περισσότερα από 6.700 κτήρια έχουν καταστραφεί από τις φλόγες.


Τα τρία μεγάλα πύρινα μέτωπα (Camp Five, Woolsey Fire, Hill Fire) έχουν καταστρέψει συνολικά χιλιάδες στρέμματα γης. Όπως ανέφερε αξιωματούχος αστυνομικός, πρόκειται για τις πλέον καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν χτυπήσει ποτέ την Καλιφόρνια. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς αγνοούνται περίπου 228 άνθρωποι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι κήρυξε με διάταγμα την πολιτεία της Καλιφόρνιας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Μόλις υπέγραψα διάταγμα που θέτει την πολιτεία της Καλιφόρνια σε έκτακτη ανάγκη και μέσω αυτού θα δοθεί βοήθεια. Θέλουμε να ανταποκριθούμε άμεσα, προκειμένου να απαλύνουμε όσο γίνεται των πόνο των ανθρώπων που υποφέρουν. Είμαι μαζί σας μέχρι τέλους. Ο Θεός να ευλογεί όλα τα θύματα και τις οικογένειες που χτυπήθηκαν».