Μετά τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του το πρωί της Τρίτης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, ο Ι. Ντογιάκος δήλωσε ότι το μυαλό δεν πάει σε κάποιον που μπορεί να έχει προβεί σε τέτοια ενέργεια εις βάρος του, καθώς δεν είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή του.

«Από τύχη δεν εξερράγη ο μηχανισμός και δεν κινδύνεψαν άνθρωποι. Δεν έχω δεχθεί απειλές και αυτή την περίοδο, δεν χειρίζομαι στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάποια σοβαρή υπόθεση, στην οποία να πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε η αιτία για να στοχοποιηθώ».

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει το περιστατικό και τονίζει πως οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί της Ελλάδας δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν από τέτοιου είδους ενέργειες. «Κάθε προσπάθεια εκφοβισμού, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, στοχεύουσα στην πλήξη της ίδιας της Δημοκρατίας είναι καταδικαστέα και ανίκανη να κάμψει το υψηλό φρόνημα και την προσήλωση στο συνταγματικό καθήκον τους». Η Ένωση κάλεσε την Πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση και ενίσχυση των μέτρων φύλαξης και προστασίας των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί έξω από την πολυκατοικία, όπου διαμένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, στον Βύρωνα και εντοπίστηκε τα ξημερώματα έπειτα από προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Ήταν τοποθετημένος σε κατσαρόλα, μέσα στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου, έξω από την πολυκατοικία της οδού Αδραμυτίου.

Οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) κατάφεραν να την εξουδετερώσουν, χωρίς ελεγχόμενη έκρηξη, γεγονός που διευκολύνει το έργο των ειδικών στα εργαστήρια. Πιθανολογείται ότι η βόμβα δεν εξερράγη από κάποιο λάθος στην συνδεσμολογία, αλλά και αυτό θα διευκρινιστεί από την εργαστηριακή έρευνα.