Σύμφωνα με πληροφορίες του Haaretz, το Ισραήλ και Παλαιστινιακές οργανώσεις συμφώνησαν σε κατάπαυση πυρός στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζας, αλλά και γύρω από αυτή, όπως προβλεπόταν στη συμφωνία που είχαν καταλήξει οι δύο πλευρές το 2014. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως «η κατάσταση παραμένει ευμετάβλητη και η συμφωνία μπορεί να τιναχτεί στον αέρα».

Μετά από διαμεσολάβηση του ΟΗΕ, της Ελβετίας, της Νορβηγίας και της Αιγύπτου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στη Λωρίδα της Γάζας. Οι Παλαιστινιακές οργανώσεις ξεκαθάρισαν πως «θα παραμείνουμε δεσμευμένοι στη συμφωνία, για όσο τηρείται και από το Ισραήλ».

Η Χαμάς αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι εκτιμά τις προσπάθειες για κατάπαυση πυρός από την Αίγυπτο και γενικότερα τις προσπάθειες που έγιναν σε διεθνές επίπεδο από άλλες χώρες. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους Παλαιστίνιους «που στάθηκαν δυνατοί και υποστήριξαν την αντίσταση μέχρι να υποχωρήσουν οι ισραηλινές δυνάμεις».

Πριν την επίτευξη συμφωνίας, ο πρέσβης του ΟΗΕ στο Ισραήλ, Ντάνι Ντάνον, είχε δυναμιτίσει την ατμόσφαιρα υποστηρίζοντας πως η χώρα του αμύνεται απέναντι στις επιθέσεις της Παλαιστίνης. «Υπάρχει η μια πλευρά που επιτίθεται με 400 πυραύλους απέναντι σε αμάχους και η άλλη πλευρά που προστατεύει τους πολίτες της. Κάθε μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει να αναρωτηθεί για το πώς θα αντιδρούσε αν η χώρα του δεχόταν τέτοιου είδους επίθεση».