Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News», η Ε. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι το μέτρο πουν έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές για νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου από 1η Ιανουαρίου 2020, μπορεί να ακυρωθεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει εκ νέου τις εκλογές, ενώ σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση η ΝΔ θα υιοθετήσει το μέτρο.

«Το μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου το θεωρούμε και αυτό αχρείαστο δημοσιονομικά. Μια  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει την ακύρωσή του. Μια  κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι βέβαιο ότι θα εφάρμοζε το μέτρο, καθώς εντάσσεται στον πυρήνα του προγράμματός της».

Ερωτηθείσα για τις διάφορες διαρροές σχετικά με το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία βάση η συζήτηση για αύξηση της τάξης των 20 -25 ευρώ, τονίζοντας ότι «το ύψος της αύξησης είναι αντικείμενο της εν εξελίξει διαδικασίας» και ότι θα το αποφασίσει «ο υπουργός Εργασίας και θα το εγκρίνει το υπουργικό συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2019».

Σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις και την επέκταση τους, η Ε. Αχτσιόγλου, ανέφερε πως η κυβέρνηση φροντίζει να βελτιωθούν οι αποδοχές και οι όροι εργασίας για δεκάδες χιλιάδες μισθωτούς. «Εξετάζουμε όλες τις υπογεγραμμένες κλαδικές συμβάσεις προκειμένου να τις επεκτείνουμε και η επόμενη θα είναι αυτή των εργαζομένων στις ξένες αεροπορικές εταιρείες. Ήδη έχουμε επεκτείνει 9 κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που καλύπτουν συνολικά 190.000 εργαζόμενους. Αυτό σημαίνει βελτίωση των αποδοχών και των όρων εργασίας για δεκάδες χιλιάδες μισθωτούς».