Σύμφωνα με την gazzetta.gr, περί τα 50 άτομα στις κερδίδες του γηπέδου ΟΑΚΑ, σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα της Εθνικής Ελλάδας και της Εσθονίας, που έτσι κι αλλιώς συγκέντρωσε μικρό ενδιαφέρον των οπαδών, έκαναν τις κερκίδες του γηπέδου πεδίο επίδειξης μισαλοδοξίας και προκλήσεων προς πάσα κατεύθυνση.

(@gazzetta.gr)
 
Συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που βρισκόταν στις κερκίδες σήκωσε σημαία με τον «Μαύρο Ήλιο» των SS, καθώς και μία ελληνική με τον χρυσαυγίτικο μαίανδρο και δύο σερβικές σημαίες. Παράλληλα, φώναξαν συνθήματα για τη Βόρειο Ήπειρο, την Αλβανία και τη Μακεδονία, καθώς και γνωστά εθνικιστικά για τον Αλέξη Τσίπρα και το Πολυτεχνείο, ενώ έκαψαν μία τουρκική σημαία. 

 

(@gazzetta.gr)


Σχετικά με τον «Μαύρο Ήλιο» των SS, το σύμβολο χρησιμοποιήθηκε κατά το '30 στις τελετές μύησης στο εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως συναντάται στο μωσαϊκό του πύργου Βέβελσμπουργκ, που είχε μετατρέψει ο Χάινριχ Χίμλερ το 1933 σε κέντρο των SS. Όπως αναφέρει το XYZ Contagion, το συγκεκριμένο σύμβολο αποτελεί για την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της UEFA σύμβολο μίσους (σελίδα 7 του σχετικού εγχειρίδιου της Farenet – Football Against Racism in Europe, FARENET.org).