Το πρωί της Τετάρτης, το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας αποφάσισε να αναστείλει την ποινή 10ετούς κάθειρξης που έχει επιβληθεί στην καθαρίστρια. Η καθαρίστρια αποφυλακίζεται, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή της στον Άρειο Πάγο.

Η εξέλιξη αυτή είναι ένα πρώτο βήμα, προς την αναγκαιότητα η γυναίκα αυτή να αθωωθεί και να συνεχίσει τη ζωή της. Είναι σημαντικό η κοινωνική κατακραυγή για την καταπάτηση του κοινού περί Δικαίου αισθήματος να συνεχιστεί, μέχρι να αποκατασταθεί η σοκαριστική αδικία που εξακολουθεί να συμβαίνει στη ζωή αυτής της γυναίκας.

Προ ημερών η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζήτησε να διαβιβαστεί σε εκείνη η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου προκειμένου να τη μελετήσει.

Η ίδια είχε δηλώσει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος» της Μαγνησίας, ότι ήθελε απλά να βρει έναν τρόπο να μεγαλώσει τα παιδιά της, καθώς βρισκόταν σε δύσκολη θέση. «Ήθελα να μεγαλώσω τα παιδιά μου, από ορφανοτροφείο ήμουνα, γονείς δεν είχα και ήθελα να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Δεν το έκανα για να κάνω πλούτη, ήθελα απλώς μια δουλειά. Και τα κατάφερα μεγάλωσα δύο παιδιά και είμαι περήφανη γι΄ αυτό. Και τώρα αυτά πληρώνουν εμένα, που μπήκα φυλακή».

Εδώ μπορείτε να βρείτε μια γερμανική και εδώ μια αγγλική μετάφραση του κειμένου, αν θέλετε να ζητήσετε από φίλους σας στο εξωτερικό να υπογράψουν.

Συλλογή υπογραφών μέσω της πλατφόρμας avaaz εδώ.

Υπογραφές

Ημεροδρόμος
ThePressProject
Ελληνοφρένεια
Ο δρόμος
altsantiri.gr
mediatvnews.gr
info-war.gr
Εφημερίδα ΠΡΙΝ
antigold.gr
ergasianet.gr
Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών