Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», ο Μ. Βορίδης αναφέρθηκε στις εθνικιστικές καταλήψεις που γίνονται σε σχολεία της χώρας, τονίζοντας ότι αντιλαμβάνεται ως πατριωτική ευαισθησία τη διάθεση των μαθητών να διαμαρτυρηθούν, ενώ πρόσθεσε πως δεν επιδοκιμάζει συγκεκριμένα φαινόμενα εξτρεμισμού που καπηλεύονται τις καταλήψεις.

«Δεν ταυτίζω με την ακροδεξιά οποιονδήποτε διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών ή θέλει να διαμαρτυρηθεί. Έχουμε αναγνωρίσει τη θεσμική λειτουργία του μαθητικού κινήματος. Δεν ισχύει ότι δεν μου αρέσουν οι καταλήψεις όταν τις κάνει ο Τσίπρας αλλά μου αρέσουν όταν γίνονται για το Μακεδονικό. Αντιλαμβάνομαι όμως ως πατριωτική ευαισθησία τη διάθεση των μαθητών να διαμαρτυρηθούν. Το θεωρώ θετικό ότι προσπαθούν να μην περάσει αυτή η συμφωνία και να μην κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Αν εντοπίζονται συγκεκριμένα φαινόμενα εξτρεμισμού και καπηλείας, δεν τα επιδοκιμάζω. Αλλά το γεγονός ότι ένας μαθητής είναι ευαισθητοποιημένος και θέλει να διαμαρτυρηθεί σε καμία περίπτωση δεν είναι κατακριτέο».

Υποστήριξε ότι οι καταλήψεις αυτές φέρνουν σε αμηχανία την Αριστερά, που χαρακτηρίζει ακροδεξιό όποιον τάσσεται κατά της συμφωνία των Πρεσπών, χαρίζοντας με αυτό τον τρόπο στην ακροδεξιά ένα τεράστιο ακροατήριο που υπερασπίζεται την εθνική ταυτότητα.

«Η Αριστερά βρίσκεται σε κατάσταση αμηχανίας γιατί ενώ έχει ενθαρρύνει τέτοιες κινητοποιήσεις τώρα τις βρίσκει απέναντί της. Η ΝΔ θεωρεί τη συμφωνία των Πρεσπών κακή. Είναι ακροδεξιά η ΝΔ; Αναζητάτε αν υπάρχουν πίσω κάποιοι που πυροδοτούν τις κινητοποιήσεις, γιατί το αναζητάτε στο πλαίσιο της αντίθεσης στη συμφωνία των Πρεσπών; Η Αριστερά επιχειρεί να μετατρέψει όποιον έχει αντίρρηση στη συγκεκριμένη συμφωνία που παραδίδει εθνότητα και γλώσσα στο κράτος των Σκοπίων σε ακροδεξιό. Όποιος το κάνει αυτό χαρίζει στην ακροδεξιά ένα τεράστιο ακροατήριο. Το να αντιδρά κανείς και να προσπαθεί να εμποδίσει τη συμφωνία των Πρεσπών από μόνο του είναι μια αντίδραση πατριωτικού χαρακτήρα που βάζει στο κέντρο την υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητας».