Όπως μεταδίδει το CNBC, το πρωί της Πέμπτης ομάδα εισαγγελέων με τη συνοδεία αστυνομικών πραγματοποίησαν  έφοδο στα κεντρικά γραφεία της  Deutsche Bank στην Φρανκφούρτη. Περίπου 170 κρατικοί λειτουργοί, δικαστικοί, εισαγγελείς και αστυνομικοί συμμετέχουν στο εγχείρημα, ενώ ελέγχονται και καταστήματα της εταιρίας.

Η τράπεζα επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιούνται έλεγχοι και είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με τις Αρχές. «Είναι αλήθεια ότι αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται έλεγχος σε διάφορα καταστήματα της τράπεζας στη Γερμανία. Πρόκειται για μια υπόθεση που σχετίζεται με τα Panama Papers. Θα επικοινωνήσουμε όταν έχουμε νεότερα. Θα συνεργαστούμε πλήρως με τις Αρχές»

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, οι εισαγγελείς έχουν εστιάσει την έρευνα τους σε δύο τραπεζικούς υπαλλήλους 46 και 50 ετών, χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για την ταυτότητα τους. Μετά από έρευνες που διεξήγαγαν οι Αρχές γύρω από τα Panama Papers, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η Deutsche Bank εξυπηρετούσε πελάτες της προκειμένου να δημιουργήσουν off shore εταιρίες σε φορολογικούς παραδείσους. Ο εκ των επικεφαλής των ερευνών, Στέφαν Μίλερ, δήλωσε ότι «μιλάμε για μια υπόθεση που σχετίζεται με εγκληματική συμπεριφορά, δεν πρόκειται για μα ασήμαντη υπόθεση»

Έχει ζητηθεί από τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα να παράσχει πληροφορίες για τις συναλλαγές της με την δανέζικη Danske Bank, η οποία εμπλέκεται σε σκάνδαλο που συνδέεται με ξέπλυμα χρήματος. Ωστόσο, η Deutsche Bank υποστηρίζει ότι λειτουργούσε ως ανταποκρίτρια τράπεζα για την Danske Bank στην Εσθονία και διέκαψε τη συνεργασία όταν υποψιάστηκε ύποπτη δραστηριότητα. «Ο ρόλος μας είναι να διεκπεραιώνουμε πληρωμές για τη Danske Bank, Τερματίσαμε αυτή τη σχέση το 2015 αφού εντοπίσαμε ύποπτη δραστηριότητα». Λίγο μετά τις 13:00 η μετοχή της Deutsche Bank παρουσίαζε απώλειες της τάξης του 3,9%.