Όπως ανακοίνωσε η ΣΕΦΕΕΑ, μετά από συνάντηση μαζί τους, οι δύο δικηγόροι και πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας θα αποτελούν τους νομικούς παραστάτες των αστυνομικών, «χρησιμοποιώντας εκείνοι κάθε αναγκαίο Νομικό και Τεχνικό μέσο χρειάζεται για την διαλεύκανση της υπόθεσης». 
 
«Ο στόχος όλων μας είναι να παρασχεθεί κάθε νόμιμο, σοβαρό και αξιόπιστο μέσο , σε όλους τους παράγοντες της διαδικασίας, ώστε να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που όλοι επιθυμούμε, εκείνο της διάχυσης άπλετου φωτός σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης και να αποδοθεί δικαιοσύνη» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση. 
 
Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες, η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου γνωστοποίηση πως θα καταθέσει μηνύσεις κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και του πληρώματος που μετέβησαν στο σημείο.
 
Σημειώνεται πως τον περασμένο Ιούνιο, στον Πέτρο Μαντούβαλο επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή προσωρινής παύσης έξι μηνών από την Ολομέλεια των Πρωτοβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, καθώς έθιξε το κύρος του δικηγορικού λειτουργήματος, χρησιμοποιώντας τη δικηγορική ιδιότητα του για ιδιοτελείς σκοπούς κατά τον χειρισμό υπόθεσης πελάτισσας του. 
 
Σύμφωνα με την πειθαρχική απόφαση που δημοσίευσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο ίδιος φέρεται να εισέπραξε ποσό 55.000 ευρώ από την πελάτισσα για κληρονομική της υπόθεση, για την οποία τη διαβεβαίωνε πως είναι θέμα 20 ημερών να επιτύχει θετικό αποτέλεσμα. Ενώ η υπόθεση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2010, στις αρχές του 2013 δεν είχε σημειωθεί καμία εξέλιξη, με τον δικηγόρο να μην έχει προχωρήσει σε καμία εξωδικαστική ή δικαστική ενέργεια, παρότι την καθησύχαζε πως έπαιρνε αναβολές εκδίκασης της υπόθεσης με σκοπό να επιτύχει ευνοϊκή σύνθεση δικαστηρίου. Τότε η γυναίκα ζήτησε πίσω τα χρήματά της, ο δικηγόρος φέρεται να της φέρθηκε απρεπώς, με την ίδια να προσφεύγει στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, με αποτέλεσμα τις πειθαρχικές κυρώσεις που του επιβλήθηκαν.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Π. Μαντούβαλος είναι υπόδικος στη δίκη του «παραδικαστικού 2» που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, με τον πρόεδρο Εφετών, Ιωάννη Ευσταθίου, να προτείνει μόλις τον περασμένο Οκτώβριο την ενοχή του δικηγόρου για δωροδοκία.