Ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, υποστήριξε ότι το τρίτο μνημόνιο που επέβαλαν οι δανειστές στην Ελλάδα ήταν απαραίτητο για την αξιοπιστία της Ευρωζώνης, καθώς σε αντίθετη περίπτωση «η Ευρωζώνη θα βυθιζόταν σε ένα χάος πέρα από κάθε φαντασία».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Der Spiegel, ο Γ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι το τρίτο μνημόνιο που επέβαλαν οι δανειστές στην Ελλάδα ήταν αναγκαίο για να διαφυλαχθεί η αξιοπιστία της Ευρωζώνης, καθώς σε περίπτωση που η Ελλάδα επέλεγε να αποχωρήσει, υπήρχε κίνδυνος να την ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Αν αυτό συνέβαινε, σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ, «η Ευρωζώνη θα βυθιζόταν σε ένα χάος πέρα από κάθε φαντασία».

Υποστήριξε ότι από τις συζητήσεις του με διεθνείς επενδυτές, έχει αντιληφθεί ότι για αυτούς το ζήτημα της διάσωσης της οικονομίας της Ελλάδας δεν ήταν «τίποτα λιγότερο από το μέλλον του κοινού νομίσματος», τονίζοντας τους ότι «αν δεν μπορείτε να διευθετήσετε τα προβλήματα με μια τόσο μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, πώς θέλετε τότε να διατηρήσετε την νομισματική σας ένωση;»,

Ερωτηθείς για την Ιταλία και την κρίση που περνά  σχέση της με την ΕΕ, ο  πρώην επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι οι χώρες – μέλη θα πρέπει να αποδεχτούν ότι πρέπει να παραιτηθούν από τα δικαιώματα τους γιατί θα υπάρξει αναπόφευκτα κούρεμα του ιταλικού χρέους.  «Η Ευρωζώνη πρέπει να στείλει το σαφές μήνυμα, ότι οι αγοραστές ιταλικών ομολόγων δεν θα πάρουν πίσω όλα τα χρήματά τους. Θα πρέπει να περιμένουν μια παραίτηση από τα δικαιώματά τους, διότι θα υπάρξει αναπόφευκτα κούρεμα χρέους. Το μήνυμα προς τις αγορές για όλες τις μελλοντικές περιπτώσεις κρίσης πρέπει να είναι σαφές: αντίθετα από ό,τι συνέβη στο παρελθόν, δεν θα αγοράζουμε πλέον. Για αυτό χρειάζεται η νομισματική ένωση επειγόντως μια διαδικασία χρεοκοπίας για τα κράτη».