Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου θα απολογηθούν στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, αφού ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία μετά την εμφάνισή τους στον ανακριτή το πρωί της Δευτέρας. 
 
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν το πρωί στον 23ο τακτικό ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, έχοντας τη συμπαράσταση συνδικαλιστών συναδέλφων τους, προκειμένου να λάβουν προθεσμία ώστε να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τέσσερις αστυνομικοί, που έχουν εντοπιστεί από τα βίντεο που καταγράφουν τις τελευταίες στιγμές του 33χρονου ακτιβιστή έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, θα αρνηθούν την πράξη που τους αποδίδεται ισχυριζόμενοι πως ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι φέρονται να ισχυρίζονται ότι κλήθηκαν στο σημείο με σήμα την αντιμετώπιση «ληστείας με δράστη που κρατούσε αιχμηρό αντικείμενο» και επιχειρούσε να διαφύγει. Σκοπεύουν, επίσης, να υποστηρίξουν πως δεν βιαιοπράγησαν.
 
Υπενθυμίζεται πως, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το Σωματείο Ειδικών Φρουρών (ΣΕΦΕΑΑ), οι δικηγόροι και πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας, Πέτρος Μαντούβαλος και Θάνος Πλεύρης θα αποτελούν τους νομικούς παραστάτες των αστυνομικών, «χρησιμοποιώντας εκείνοι κάθε αναγκαίο Νομικό και Τεχνικό μέσο χρειάζεται για την διαλεύκανση της υπόθεσης». 
 
Να σημειωθεί ότι στο επίμαχο οπτικό υλικό που έχει στα χέρια του ο ανακριτής της υπόθεσης, έχουν καταγραφεί αστυνομικοί να χτυπάνε με γκλοπ τον αιμόφυρτο 33χρονο κατά την «επιχείρηση χειροπέδησης», ενώ βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος.