Ο φωτογράφος επικοινώνησε μαζί μας και μας κοινοποίησε μια δήλωση, στην οποία εξηγεί ότι ανάμεσα στους «συριζαίους» που εμφανίζονται είναι στην πραγματικότητα ο ίδιος, που επιτρέψτε μας να πούμε ότι είναι μάλλον γνωστός φωτογράφος και ένας συνάδελφός του. Ιδίως αφού επικοινώνησε με όσους διέσπειραν την ψευδή είδηση, θα μπορούσαν να επανορθώσουν, αλλά και πάλι δεν υπήρξε κάποια αντίδραση, αφού τα sites που τη διακινούν δεν φημίζονται για την ευαισθησία τους γενικά, πόσο μάλλον για τη δημοσιογραφική ευαισθησία τους. Όπως συμβαίνει πάντα με τις ψευδείς ειδήσεις, η εικόνα έχει εδραιωθεί, λοιπόν τίποτε δεν αποκαθίσταται πλήρως εκ των υστέρων, αφού για μέρες κοινοποιείται η φοβερή ανακάλυψη πως ο Μάριος Λώλος δεν είναι μαθητής!
 
Να σας βοηθήσουμε. Δεν είναι μαθητής, πράγματι, είναι γνωστός φωτορεπόρτερ. Και παρακολουθεί τις πορείες για να φωτογραφίζει, όπως είναι η δουλειά του. Όσο η ελληνική ακροδεξιά θα περιμένει να διογκωθεί το κύμα της εξέγερσης ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, ας τους καθησυχάσουμε ότι δεν είναι παράξενο ή ύποπτο να συμμετέχουν φωτογράφοι στις πορείες.
 
Ακολουθεί η δήλωση του Μάριου Λώλου:
 
Με το παρόν mali μου θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι η φωτογραφία που έχει αναρτηθεί στο site σας https://www.thepressproject.gr/article/136609/Ekatontades-mathites-diadilosan-kata-tou-fasismou-sto-kentro-tis-Athinas 
συνοδεύοντας το ρεπορτάζ «Εκατοντάδες μαθητές διαδήλωσαν κατά του φασισμού στο κέντρο της Αθήνας»,  έχει χρησιμοποιηθεί  από χρήστες του διαδικτύου και εμφανίζεται  σε διάφορες ιστοσελίδες (https://www.facebook.com/blatsios , Εθνικισμός.gr κλπ ) και στο twitter προβάλλοντας συγκεκριμένα πρόσωπα και συνοδευόμενη από εξευτελιστικά σχόλια γι αυτά.

Ειδικότερα έχουν κυκλωθεί συγκεκριμένα πρόσωπα στην φωτογραφία, ανάμεσα στα οποία και το δικό μου, και ακολουθούν ως συνοδευτικό της φωτογραφίας οι εξής ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις «Εδώ οι «μικροί μαθητές» που διαδήλωσαν αυθόρμητα κατά των «φασιστικών» καταλήψεων.. γελάνε και τα σφυροδρέπανα..», «στη μαθητική “αντιδιαδήλωση”του ΣΥΡΙΖΑ ο μικρότερος μαθητής είχε βγει σε σύνταξη επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου», κλπ.

 
Θα ήθελα επίσης να σας γνωρίσω ότι ενημέρωσα τα πρόσωπα που αναπαράγουν την φωτογραφία με ψευδή και υποτιμητικά σχόλια ότι είμαι επαγγελματίας φωτορεπόρτερ, ότι βρισκόμουν στην πορεία για την λήψη φωτογραφιών για το  πρακτορείο  που εργάζομαι και ότι εμφανίζομαι στην φωτογραφία σας ως φωτορεπόρτερ και όχι ως διαδηλωτής υπαγόμενος σε οποιαδήποτε παράταξη. Παρά τις προσπάθειές μου  η φωτογραφία συνεχίζει να αναπαράγεται με τον ίδιο εξευτελιστικό τρόπο ως προς το πρόσωπο μου και με σχόλια που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, με συκοφαντούν και προσβάλλουν την τιμή και την προσωπικότητά μου.
 
Σε κάθε περίπτωση επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου. 

Δείτε μερικές από τις ψευδείς αναρτήσεις: