Ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε δικαστεί ξανά για την ίδια υπόθεση, με τον Άρειο Πάγο να επικαλείται ελλιπή τεκμηρίωση της υπόθεσης, με τη δίκη να επαναλαμβάνεται και το δικαστήριο να προχωρά σε ομόφωνη απόφαση για την αθώωσή του.

Υπενθυμίζεται πως ο Γκ. Χαρδούβελης ελεγχόταν από τη δικαιοσύνη για μη υποβολή πόθεν έσχες κατά την επίμαχη περίοδο (2011-2012), ενώ ο ίδιος υποστήριξε τότε πως δεν γνώριζε ότι γινόταν έλεγχος στο πρόσωπό του. Όπως προέκυψε, ο πρώην υπουργός «δεν γνώριζε» πως έπρεπε να υποβάλει δήλωση πόθεν έσχες, πιστεύοντας πως δεν έχει υποχρέωση υποβολής, όπως γινόταν την περίοδο διακυβέρνησης Σημίτη, όταν κατείχε την ίδια θέση στο πλευρό του τότε πρωθυπουργού.

Ο ίδιος, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, υποστήριξε πως κανείς δεν τον είχε ενημερώσει σχετικά, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν είχε τίποτα να κρύψει, και επικαλούμενος το γεγονός πως κατέθεσε αντίστοιχες δηλώσεις το 2012 και το 2013. Ακόμη, ο ίδιος υποστήριξε πως επειδή η σύζυγός του είναι Αμερικανίδα υπήκοος, υποβάλει κάθε χρόνο πόθεν έσχες και φορολογική δήλωση στις αμερικανικές αρχές.