«Αν γίνει πρωθυπουργός, ο κ.Μητσοτάκης λέει ότι θα βάλει ένας τέλος στη διαπλοκή, την παράδοση των προνομιακών σχέσεων μεταξύ πολιτικών αξιωματούχων και των αποκαλούμενων “ολιγαρχών”, πλούσιων επιχειρηματικών που αγοράζουν ΜΜΕ και ποδοσφαιρικές ομάδες για να κερδίζουν χάρες», γράφουν οι Financial Times, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Θα κάνω σαφές στην επιχειρηματική κοινότητα, ότι ο νόμος είναι νόμος και τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν» λέει ο Μητσοτάκης. «Θα τους πω ότι “θα κάνω τις ζωές σας ευκολότερες, θα μειώσω φόρους, θα σας βοηθήσω να έχετε ρευστότητα αλλά θα πρέπει να πληρώνετε τους φόρους σας, να επενδύσετε στη χώρα και να μην περιμένετε προνομιακή μεταχείρηση μέσω της αγοράς ενός τηλεοπτικού σταθμού», προσθέτει.

Στη συνέντευξη του επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι τα τελευταία χρόνια «η δημοσιονομική πολιτική υπήρξε υπερβολικά περιοριστική». Επισημαίνει ακόμη ότι η Ελλάδα δεν μπορεί ακόμη να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές, και δεσμεύεται ότι η νέα κυβέρνηση «θα καταστήσει την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, θα αλλάξει το επιχειρηματικό κλίμα, θα φέρει σημαντική αύξηση ξένων επενδύσεων και θα κινητοποιήσει παράλληλα και τις εγχώριες επενδύσεις».

«Αν δείτε πού είμαστε σε σχέση με πριν από 10 χρόνια, έχουμε κάνει πρόοδο σε πολλά μέτωπα, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά από τα θεμελιώδη προβλήματα που σχετίζονται με τη δομή της οικονομίας», εξηγεί σε άλλο σημείο. Ο πρόεδρος της ΝΔ προαναγγέλλει επίσης ότι «οι πολίτες θα δουν να υλοποιείται άμεσα ένα συστηματικό σχέδιο για να ξεμπλοκάρουμε ευρείας κλίμακας επενδυτικά σχέδια, ξεκινώντας από το Ελληνικό, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό και με μεγάλο συμβολισμό».

Παράλληλα με το πρώην αεροδρόμιο, θα επικεντρωθεί στην επένδυση στις Σκουριές.