Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, το πρωί της Πέμπτης κατά πλειοψηφία το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία. Στην ψηφοφορία της Εξεταστικής Επιτροπής που διερεύνησε τα σκάνδαλα υπέρ του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν τα μέλη των ΑΝΕΛ, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Κατά τάχθηκαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής συμπαράταξης, ενώ «παρών» ψήφισαν οι εκπρόσωποι του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ και οι θέσεις των υπόλοιπων κομμάτων θα δοθούν την Παρασκευή στον Νίκο Βούτση, ώστε στη συνέχεια να εισαχθεί στη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διαβάστηκε δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Νίκου Νικολόπουλου, με την οποία καταδικάζεται το εξώδικο που εστάλη, προ ημερών, από τον Άδωνι Γεωργιάδη στον πρόεδρο της Επιτροπής, Αντώνη Μπαλωμενάκη.

Όπως επισημαίνεται στη δήλωση, «το εξώδικο αποτελεί προσπάθεια αλλοίωσης της ελεύθερης βούλησης των βουλευτών και εκβίασης της απόφασής τους». Η δήλωση θα αποσταλεί στον Νίκο Βούτση και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, από τους οποίους ζητείται να λάβουν θέση.