Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, η αστυνομία προχώρησε σε πλήθος αναίτιων προσαγωγών, ενώ αναφέρεται σε καταγγελίες πως αστυνομικές δυνάμεις εισέρχονταν σε πολυκατοικίες, επιθεωρούσαν μπαλκόνια με φακούς και συνέβαλαν στην ένταση στην περιοχή των Εξαρχείων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ένας νεαρός διαδηλωτής τραυματίστηκε από βόμβα κρότου – λάμψης, ενώ αναφέρονται και δύο αστυνομικοί τραυματίες.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από καταγγελίες για την αστυνομική βιαιότητα, στο διαδίκτυο έχουν δημοσιευτεί αρκετά βίντεο, όπου ο φακός «συνέλαβε» αστυνομικούς επί το έργο, χτυπώντας διαδηλωτές. Το βίντεο του ανταποκριτή του Telesur, Hibai Arbide Aza, έχει ήδη κάνει τον γύρω του διαδικτύου, όπου αστυνομικός των ΜΑΤ χτυπά με την ασπίδα του διαδηλωτή στο κεφάλι, στον οποίο φαίνεται να φορά χειροπέδες:
 
 
Ακόμη, σε άλλο βίντεο που δημοσιεύτηκε από τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια, φαίνεται ΜΑΤατζής να κλωτσά διαδηλωτή στο πρόσωπο και το στήθος, ενώ αυτός βρίσκεται στο έδαφος:
 
 
Στο μεταξύ, σε δηλώσεις της το πρωί της Παρασκευής, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, πιστή στη ρητορική της για «λογαριασμό στον Ρουβίκωνα», δήλωσε πως οι δεκατρείς που έχουν συλληφθεί θα πληρώσουν για τις ζημιές που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.
 
«Υπάρχουν συλλήψεις. Αυτοί θα δικαστούν ως υπαίτιοι και θα πληρώσουν κατά νόμο όπως ορίζεται στο δικαιοκρατικό μας σύστημα» δήλωσε η υφυπουργός στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.