Σύμφωνα με τη Δημοκρατική της Ρόδου, κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους και την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακτρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου οι δύο κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού και συγκεκριμένα ο 19χρονος Αλβανός και ο 21χρονος ημεδαπός, που δολοφόνησαν την 21χρονη, Ελένη Τοπαλούδη

Στο δικαστικό μέγαρο Ρόδου συγκεντρώθηκε από το πρωί πλήθος κόσμου και προκλήθηκαν μικροεπεισόδια. Σύμφωνα με τα αποσπάσματα της ομολογίας του 19χρονου που δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών, ο ίδιος υποστήριξες πως πήγαν στο σπίτι στη Λίνδο μαζί με τον 21χρονο Ροδίτη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ζήτησαν κάτι από την κοπέλα η οποία το αρνήθηκε, και τότε «ο φίλος μου τη χτύπησε. Είχαμε πιει πολύ και τη χτυπήσαμε δυνατά στο πρόσωπο. Εκείνη ζαλίστηκε. Μας είπε ότι θα το πει στην αστυνομία και θολώσαμε. Ο φίλος μου της έριξε γροθιά και μετά εγώ της κράτησα τα χέρια και τη χτύπησε με ένα σίδερο στο κεφάλι. Εγώ ήθελα να την πάμε στο νοσοκομείο, αλλά ο φίλος μου που οδηγούσε το βανάκι πήγε σε ένα απόμερο σημείο με βράχια. “Πάμε να το τελειώσουμε”, μου είπε. Σε αυτό το σημείο την πετάξαμε από τα βράχια στη θάλασσα. Στη συνέχεια πήγαμε στο σπίτι και καθαρίσαμε με μια σφουγγαρίστρα. Αμέσως μετά πήγαμε ξανά στην παραλία και πετάξαμε τα πράγματά της, λίγο πιο κάτω. Σε εκείνη την περιοχή πετάξαμε και το ηλεκτρικό σίδερο».

Από τα στοιχεία που έχουν έρθει μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα, ο θάνατος της κοπέλας έχει προκύψει μαρτυρικός, καθώς εκτός των άλλων, ήρθε στο φως φωτογραφία από τη δικογραφία που δείχνει πως πριν την πετάξουν στη θάλασσα και αφού τη βίασαν, της έδεσαν τα πόδια και την πέταξαν ζωντανή, για να βεβαιωθούν πως θα πνιγεί.