Τη διακοπή της προσωρινής κράτησης και των οκτώ κατηγορουμένων στην υπόθεση της φερόμενης λαθρεμπορίας χρυσού εισηγείται σύμφωνα με πληροφορίες του news247.gr, η εισαγγελέας Πρωτοδικών στην πρόταση της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Στην εισήγηση της, υποστηρίζει πως δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι που οδήγησαν στην προσωρινή τους κράτηση, επικαλούμενη και τη σχετική κρίση της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς σε έγγραφό της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρότασή της αναφέρει πως δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα της λαθρεμπορίας, πράγμα που συμπαρασύρει και τα άλλα δύο κακουργήματα που έχουν αποδοθεί στους εμπλεκόμενους, αυτό του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της εγκληματικής οργάνωσης.

Εκτιμά ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν στοιχειοθετείται, καθώς δεν προβλέπεται η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία, γεγονός που επιβεβαίωσε εγγράφως προς τις ανακριτικές αρχές και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Την τελική απόφαση για την υπόθεση θα πάρει το συμβούλιο πλημμελειοδικών στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, έκρινε ότι ο ενεχυροδανειστής και οι υπόλοιποι επτά κατηγορούμενοι που βρίσκονται προφυλακισμένοι θα πρέπει να απελευθερωθούν. Ωστόσο, η υπόθεση είχε κολλήσει μέχρι σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.