Αμέσως μετά την άσκηση της δίωξης, απαγορεύτηκε σε όλους τους κατηγορουμένους η έξοδος από τη χώρα. Η δίωξη αφορά –εκτός από την οικογένεια Κουτσολιούτσου- τρία μέλη του ΔΣ της εταιρείας Folli-Follie, του οικονομικού διευθυντή, του επικεφαλής του λογιστηρίου και του ορκωτού λογιστή που έβαλε την υπογραφή του στον ισολογισμό του 2017, καθώς και σε βάρος του επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.
 
Σημειώνεται ότι οι κληθέντες έχουν τεθεί εδώ και καιρό στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας, καθώς ήδη έχουν τεθεί σε καθεστώς δέσμευσης περιουσιακά στοιχεία τους μετά από αιτήσεις που υπέβαλε ο Γ. Δραγάτσης στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Με δύο βουλεύματα, που εκδόθηκαν κατόπιν των εισαγγελικών αιτημάτων, έχει διαταχθεί «πάγωμα» τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και χρηματοπιστωτικών τίτλων που κατέχουν οι δέκα εμπλεκόμενοι.
 
Η έρευνα για την εταιρεία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, με αρχικό υλικό μηνυτήρια αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τη μη «παροχή αιτούμενων στοιχείων» που ζητήθηκαν από τη Folli Follie, όπως ταμιακά διαθέσιμα κ.ά. Η Επιτροπή στρεφόταν κατά της εταιρείας και για «παρεμπόδιση ελέγχου», ο οποίος ξεκίνησε μετά τη δημοσιοποίηση report του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management (QCM), όπου αναφέρεται πως ενδέχεται κάποια οικονομικά στοιχεία της Folli Follie Group να μην είναι ακριβή.
 
Διαβάστε περισσότερα για «το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό σκάνδαλο του 21ου αιώνα στην Ελλάδα», καθώς και για τις προεκτάσεις που αναμένεται να λάβει το ζήτημα, στο «Folli Follie: Απάτη μου, συρρίκνωσα τις ευθύνες».