Την αναβολή της ψηφοφορίας που θα ελάμβανε χώρα την Τρίτη στο βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία για το Brexit αποφάσισε η βρετανίδα πρωθυπουργός, ενώ αναμένεται το απόγευμα της ίδιας ημέρας η συνάντησή της με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, και τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, καθώς και με την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.
 
«Έχει ανακύψει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ένα ζήτημα για το Brexit και αυτό είναι κάτι που μου προκαλεί πραγματικά εντύπωση, καθώς φαίνεται ότι προκύπτουν προβλήματα στο τέλος του δρόμου και ενώ ήδη συμφωνήσει. Θα συναντηθώ με την κυρία Μέι σήμερα το απόγευμα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγυρίσματα πάνω σε όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί. Ωστόσο, υπάρχει το περιθώριο να δοθούν περαιτέρω διευκρινήσεις και να ξεκαθαριστεί η ερμηνεία ορισμένων πραγμάτων. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι δεν θα γίνει εκ νέου διαπραγμάτευση της συμφωνίας» δήλωσε, σύμφωνα με τον Guardian ο πρόεδρος της Κομισιόν, ενόψει της συνάντησης του με την Τ. Μέι. 
 
Παράλληλα, έκανε γνωστό πως συγκαλεί σύνοδο για το Brexit την Πέμπτη, όχι για την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας, αλλά «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με ποιον τρόπο θα διευκολύνουμε την επικύρωση (της συμφωνίας) από τη βρετανική πλευρά. Καθώς ο χρόνος εξαντλείται, θα συζητήσουμε επίσης το κατά πόσο είμαστε προετοιμασμένοι για ένα σενάριο αποχώρησης χωρίς συμφωνία».
 
Μετά την ανακοίνωση της αναβολής επ' αόριστον της ψηφοφορίας, εκπρόσωπος της Τ. Μέι δήλωσε πως η επίμαχη ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί πριν την 21η Ιανουαρίου, με την βρετανίδα πρωθυπουργό να επιχειρεί να επιλύσει το αδιέξοδο σχετικά με τη συμφωνία της το ταχύτερο δυνατό, και σκοπεύει να εξασφαλίσει τις διαβεβαιώσεις που χρειάζεται από τους ευρωπαίους ηγέτες πριν από την 21η Ιανουαρίου.
 
Ακόμη, ο εκπρόσωπος δήλωσε πως Μέι είχε νωρίτερα μια παραγωγική συνάντηση με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε στη Χάγη, πρώτο σταθμό μιας περιοδείας σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εργαστούν ώστε να εξευρεθεί ένας τρόπος εξόδου από την υπάρχουσα κατάσταση, είπε.
 
Σημειώνεται πως το απόγευμα της Τετάρτης, το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει υπό την βρετανίδα πρωθυπουργό.