Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), που μεταφέρει το ΑΠΕ,  σε κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι «όπως έχουμε δηλώσει, δεν θα υπάρξει περαιτέρω άνοιγμα της συμφωνίας εξόδου», εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι μπορεί να βρεθεί τελικά λύση.

   Όπως είπε η κυρία Μέρκελ – σύμφωνα με τις πληροφορίες του dpa – υπάρχουν εξάλλου πολλοί βρετανοί βουλευτές που δεν επιθυμούν την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε την χειρότερη λύση.

   Ως κομβικό σημείο η καγκελάριος ανέδειξε την ανάγκη να δοθούν εγγυήσεις ότι θα παραμείνουν ανοιχτά τα σύνορα μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας. Το ζήτημα είναι κατά πόσο η Βρετανία θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση που η χώρα βρεθεί σε μεταβατική κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και χάσει την δυνατότητα εύρυθμης οικονομικής λειτουργίας της. Για αυτήν την περίπτωση η κυρία Μέι αναζητεί υποστήριξη, εξήγησε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυρία Μέρκελ.

   Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του CDU φάνηκε πάντως να ταυτίζεται με την άποψη της Καγκελαρίου. Η αντιπρόεδρος της Κ.Ο. και αρμόδια για τα ευρωπαϊκά θέματα Κάτια Λάικερτ δήλωσε ότι δεν βλέπει περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας.