Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, η κυβέρνηση της Αιγύπτου απαγόρευσαν στα καταστήματα της χώρας την πώληση κίτρινων γιλέκων, προκειμένου οι πολίτες να μην μπορέσουν να τα προμηθευτούν και ακολουθήσουν το παράδειγμα των Γάλλων, που βρίσκονται επί εβδομάδες στους δρόμους κατά της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μακρόν.

Η απόφαση αυτή οφείλεται στο ότι πλησιάζει η 25η Ιανουαρίου, όπου θα συμπληρωθούν οκτώ χρόνια από τις διαδηλώσεις που έφεραν την ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Υπενθυμίζεται ότι από τις 25 Ιανουαρίου του 2011 μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, ο λαός της Αιγύπτου ξεσηκώθηκε κατά της πολιτικής λιτότητας που εφάρμοζε ο Μουμπάρακ.

Κατά τη διάρκεια των τότε κινητοποιήσεων σκοτώθηκαν δεκάδες άτομα και τραυματίστηκαν χιλιάδες, ενώ κάθε χρόνο στις επετείους αυτών των διαδηλώσεων σημειώνονται συγκρούσεις ανάμεσα στους πολίτες και την αστυνομία.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της υπηρεσίας ασφαλείας, αλλά και εμπόρους λιανικής, οι έμποροι βιομηχανικού εξοπλισμού ασφαλείας έχουν λάβει οδηγία να μην πουλάνε κίτρινα γιλέκα στους πελάτες τους και να περιορίσουν την διανομή σε εταιρίες που εμπορεύονται σε χονδρική. Οι Αρχές της χώρας προειδοποιούν με την επιβολή ποινών κατά όσων δεν τηρήσουν την οδηγία.   Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η απαγόρευση θα ισχύσει μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.