Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μετά την απολογία του, ο 29χρονος Έλληνας αφέθηκε ελεύθερος, με την υποχρέωση της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του δύο φορές τον μήνα, καθώς και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 29χρονος κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
 
Αξίζει να σημειωθεί, όπως καταγγέλλει ο δημοσιογράφος Θράσος Αβραάμ, πως στις κατηγορίες που του απέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης δεν περιλαμβάνεται ρατσιστικό κίνητρο, συνεπώς δεν διώκεται με βάση την αντιρατσιστική νομοθεσία.
 
Το επίμαχο περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο, όταν ο 45χρονος Εαμάν Ουντίν που εργάζεται σε σούπερ μάρκετ έξω από την πόλη της Μυτιλήνης, ζήτησε από τον 29χρονο δράστη να μην σταθμεύσει το αυτοκίνητο του στο χώρο που προορίζεται για τη στάθμευση από ΑΜΕΑ. Αμέσως, ο 29χρονος Έλληνας βγήκε από το αυτοκίνητο του και επιτέθηκε στον αλλοδαπό εργαζόμενο καθυβρίζοντας τον και τραυματίζοντας τον σοβαρά με μεταλλικό λοστό που έβγαλε από το αυτοκίνητό του. Στη συνέχεια εγκατέλειψε τον τραυματία. Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε από περαστικούς στο νοσοκομείο, όπου και εισήχθη και νοσηλεύεται ενώ επρόκειτο να χειρουργηθεί για την ανάταξη καταγμάτων.
 
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο το θύμα της επίθεσης, «ήθελε να με σκοτώσει», καθώς τον χτυπούσε με ένα λοστό που έβγαλε από το αυτοκίνητο τού επιτέθηκε βρίζοντας τον, σήκωσε δε το λοστό προσπαθώντας να τον χτυπήσει στο κεφάλι. «Τι γυρεύεις εδώ ρε; Εδώ είναι η δική μου πατρίδα. Ποιος σου είπε να έρθεις ρε λαθρομετανάστη, κ.ά.» φέρεται να του φώναζε, μεταξύ άλλων.