Άνοιγμα στη Νέα Δημοκρατία πραγματοποίησε ο αρχηγός της υπόδικης για εγκληματική οργάνωση, Χρυσής Αυγής, μιλώντας στο Kilkis TV και θέτοντας τους όρους υπό τους οποίους θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
 
«Αν αύριο η Νέα Δημοκρατία θέλει να κυβερνήσει και έχει ανάγκη τις ψήφους μας και ευθαρσώς περάσει την κόκκινη γραμμή των νταβατζήδων, που θέλουν τη Χρυσή Αυγή να είναι εκτός των πάντων, και μας πει, “θέλουμε να μας δώσετε την ψήφο σας”, εάν αποδεχθούν τους όρους μας» ανέφερε ο Ν. Μιχαλολιάκος, θέτοντας τρία ζητήματα.
 
Το πρώτο αφορά «να αποδεχθούν τους όρους μας στο ζήτημα της Μακεδονίας», όπου η Χρυσή Αυγή τάσσεται κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία». Το δεύτερο, αφορά την εγκαθίδρυση μίας ακόμα πιο αντιμεταναστευτικής πολιτικής από την Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, απαιτώντας την «απέλαση όλων των λαθρομεταναστών και όποιος μπαίνει στη χώρα να είναι παράνομος».
 
Ακόμη, ο Ν. Μιχαλολιάκος θέτει ως όρο να καταγγείλουν την πολιτική των μνημονίων «που είναι συνένοχη η Νέα Δημοκρατία». 
 
«Τότε ναι, είμαστε πρόθυμοι, δεν μας ενδιαφέρει η Εξουσία, Μας ενδιαφέρει να πάει μπροστά ο τόπος» καταλήγει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής.
 
Παρακολουθήστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα: