Σύμφωνα με πληροφορίες του Αljazeera, ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ, Μάικλ Κόεν, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια και δύο μήνες φυλάκισης  για τον ρόλο του στην πληρωμή για εξαγορά της σιωπής δύο γυναικών ώστε να βοηθήσει τον Τραμπ να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2016 και για τα ψέματα που είπε στο Κογκρέσο για τις συζητήσεις που είχε σχετικά με την κατασκευή ενός ουρανοξύστη του Οργανισμού Τραμπ στη Μόσχα.

Συγκεκριμένα, ο Κόεν που αποτελούσε συνεργάτη του Τραμπ από το 2006 έως το 2016, καταδικάστηκε για σειρά αδικημάτων, όπως φοροδιαφυγή, ψευδή κατάθεση ενώπιον του Κογκρέσου και υποθέσεις δωροδοκίας στο πλαίσιο της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ. Έτσι ο Κόεν αποτέλεσε το πρώτο πρόσωπο που καταδικάζεται στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν οι αμερικανικές Αρχές για την πιθανή ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, ο Κόεν ξέσπασε σε κλάματα ενώπιων του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι η τυφλή του πίστη στον Τραμπ τον οδήγησε σε αυτό το σημείο. «Η ειρωνεία είναι πως σήμερα παίρνω την ελευθερία μου πίσω. Ζούσα σε ένα καθεστώς προσωπικής και ψυχικής φυλάκισης. Τώρα ξέρω πως υπήρχαν λίγα πράγματα να θαυμάζω πάνω του. Η αδυναμία μου χαρακτηρίζεται από την τυφλή αφοσίωση στον Ντόναλντ Τραμπ. Ένιωθα πως ήταν καθήκον μου να καλύπτω τις βρώμικες πράξεις του».

Το CNN αναφέρει ότι ο Τραμπ παρακολούθησε τηλεοπτικά την απολογία του πρώην δικηγόρου και στενού συνεργάτη του και μετά το τέλος της, είπε σε συνεργάτες του ότι ο Κόεν είναι ψεύτης. Ο Κόεν συνεργάστηκε με τον Ειδικό Ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ στην έρευνα για την υποτιθέμενη συνεργασία μεταξύ του Τραμπ και της Ρωσίας. Σημειώνεται ότι τόσο ο Τραμπ όσο και η Ρωσία έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά πως υπήρξε εμπλοκή της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.