Όπως αναφέρουν πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών» ο καταδικασμένος αμετάκλητα για δύο επιθέσεις της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Ανδρασκέλας, συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του προέδρου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Βασίλη Ντούμα, διεκδικώντας θέση στην Ελεγκτική Επιτροπή του ΣΕΦΕΑΑ, στις εκλογές που πραγματοποιούνται σήμερα

Ο Ανδρασκέλας έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για δύο επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, στο «Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο» (17/6/2000) και σε μέλη της ΟΣΕ στην πλατεία Κυψέλης (30/6/2000).

Όπως έχει αποκαλύψει η εφημερίδα («Η κατάρα του Φίρερ», Γιάννης Μπασκάκης, «Εφ.Συν.», 18/12/2017), τον Αδρασκέλα καίει συνάδελφός του αστυνομικός, με το ψευδώνυμο «Μάνος», σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Σωτήρη Δεβελέκο, στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής και «σωματοφύλακα» του αρχηγού Μιχαλολιάκου. Ο «Μάνος» και ο Δεβελέκος συνομιλούν στις 25 Σεπτεμβρίου 2013, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο «Μάνος» αναφέρεται στην τηλεοπτική κάλυψη χρυσαυγίτικης πορείας για τα Ίμια: «Κάθισα σπίτι και είδα στο Μέγκα κατά τις 12 το βράδυ το αφιέρωμα “Έρευνα” του Τσίμα. Και, ρε φίλε, κάποια στιγμή δείχνει, όχι απ’ τα πρώτα, από τα δεύτερα Ίμια, τον κόσμο. Είναι η κάμερα μέσα μας, περνάει, περνάει κι όπως δείχνει το αριστερό, φίλε, βλέπω έναν, τον πλησιάζει η κάμερα και τον φέρνει στην οθόνη έτσι. Κι είναι ο Αδρασκέλας, φίλε. Κρατάει σημαία, έχει ένα σκουφάκι κι έρχεται φάτσα στην κάμερα. Φάτσα!».

Ένα ακόμα ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» δείχνει ότι ο Β. Ντούμας έχει επιχειρήσει να καλύψει και τις δύο φορές τον χρυσαυγίτη συνάδελφο του. Η πρώτη ήταν τον Φεβρουάριο του 2008 στο Α' Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων και αφορά την επίθεση της Χρυσής Αυγής σε μέλη της ΟΣΕ στην πλατεία Κυψέλης (30/6/2000). Ο Αδρασκέλας μαζί με άλλα 8-10 άτομα επιτέθηκε στον Γ. Πίττα με γροθιές σε πρόσωπο και αυχένα και με κλοτσιές σε όλο το σώμα, ενώ είχε γονατίσει. Ο Β. Ντούμας καταθέτει ότι ο Αδρασκέλας ήταν άμεμπτος και δεν συμμετείχε σε οργανώσεις, ενώ περιγράφει την επίθεση σαν έναν μικρό διαπληκτισμό, στον οποίο δόθηκε μεγάλη έκταση, όπως υποψιάζεται από την παρουσία φωτογραφικής μηχανής!

Η δεύτερη φορά ήταν λίγους μήνες μετά, τον Απρίλιο του 2008, στο Ε' Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων και αφορά την επίθεση της Χρυσής Αυγής στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο (17/6/2000). Ο Αδρασκέλας μαζί με άλλους 7 επιτέθηκε στο βιβλιοπωλείο και το κατέστρεψε. Ο Β. Ντούμας καταθέτει ότι ο συνάδελφός του έχει άψογο υπηρεσιακό φάκελο, συνεργάζεται με τους συναδέλφους του και δεν είναι αντικοινωνικός.

Επίσης είχε καταθέσει ότι ο Ανδρασκέλας του είχε πει πως δεν έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή ούτε με την επίθεση στο βιβλιοπωλείο, αλλά έχει πέσει θύμα του ΣΕΚ, εξαιτίας της ιδιότητάς του ως αστυνομικού. Ωστόσο, στη συνέχεια ο Ανδρασκέλας καταδικάστηκε αμετάκλητα και για τις δύο επιθέσεις, με αποτέλεσμα πλέον ο Β. Ντούμας να μην μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε για τις σχέσεις του με τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση.