Ο Σαμαράς έχει υπάρξει ως πρωθυπουργός πολέμιος των «λαθρομεταναστών» και υπέρμαχος των συρματοπλεγμάτων στον Έβρο. Πιστεύει πραγματικά ότι υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι και όχι άνθρωποι που τρέχουν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τη σκοτεινιά για την οποία ευθύνεται  η ίδια η ΕΕ. Μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ, κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι το κόμμα αλλάζει σελίδα και γυρνάει στον νεοφιλελευθερισμό, με επίκεντρο τον άνθρωπο και άλλες νεοφιλελεύθερες γελοιότητες.

Στο 12ο συνέδριο, ο Σαμαράς έπεισε ότι η γραμμή που πρεσβεύει κάνει κουμάντο σε ένα κόμμα που ο Κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να ελέγξει. Ο πρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε να μεταφέρει το ανάθεμα στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανταλλαγή του Μακεδονικού με τη συμφωνία για τη μη περικοπή συντάξεων. Στηριζόμενος που; Σε φημολογίες και σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.  Αλήθεια, ποιος παίρνει στα σοβαρά ένα κόμμα που θέλει  να κυβερνήσει και στηρίζεται σε αναπόδεικτες καταγγελίες;

Ήρθε λοιπόν ο Α. Σαμαράς για να ξεκαθαρίσει ότι δεν χρειάζονται πολλά πολλά, για να περάσεις τη θέση σου. Στόχευση στην ακροδεξιά και τη μετατροπή του Κατσίφα σε πατριώτη που έχασε τη ζωή του για τη γαλανόλευκη σημαία και ταυτόχρονα ένα ευχέλαιο στον Παύλο Μελά και ένα κλείσιμο του ματιού κατά των φανατικών που δεν εδέησαν να κάνουν πολύτιμο κομμάτι την εθνική τους ταυτότητα.

«Είναι αυτοί που σαν θεατές, παρακολουθούν το σχέδιο αφελληνισμού του Ράμα, ο οποίος ξεριζώνει στη Χειμάρρα τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών μας. Είναι εκεί κοντά που έχασε τη ζωή του ο Κώστας Κατσίφας, για τη γαλανόλευκη. Θυμίζοντας δύο άλλα ελληνόπουλα, τον Τασο Ισαάκ και το Σολωμό Σολωμού που είχαν χάσει στην Κύπρο τη ζωή τους – πάλι για τη γαλανόλευκη. Μας κυβερνούν αυτοί που θεωρούν την Αμφίπολη της Μακεδονίας μας “σύμβολο εθνικισμού”! Είναι αυτοί που ποτέ δεν αγάπησαν τον Παύλο Μελά. Είναι αυτοί που ποτέ δεν ένιωσαν την Ορθοδοξία σαν πολύτιμο κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας».

Για να σπρώξει λίγο ακόμα τη γραμμή των δύο άκρων, έφερε ως παράδειγμα, αυτούς που κλαίνε γιατί έχασε το ΕΑΜ τη μάχη της Αθήνας, και έφερε προ των ευθυνών τους αυτούς που δεν σκέπτονται τι θα είχε γίνει αν δεν είχε ηττηθεί το ΕΑΜ.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι οι πρωταγωνιστές της υπερφορολόγησεης της μεσαίας τάξης, είναι εκείνοι που κλαίνε στο κανάλι τους, την ΕΡΤ, γιατί έχασε το ΕΑΜ τη μάχη της Αθήνας, χωρίς να σκέπτονται τι θα είχε γίνει αν δεν είχε χάσει. Είναι αυτοί που παρακολουθούν σαν θεατές το σχέδιο αφελληνισμού του Έντι Ράμα. Είναι αυτοί που αγνοούν τον Παύλο Μελά και αυτοί που δεν ένιωσαν ποτέ την ορθοδοξία σαν κομμάτι της ταυτότητάς μας.  Σκορπούν την πατρίδα και τις αξίες τους με τον λαϊκισμό τους».

Συμφωνώ στο  ότι ο  Α. Σαμαράς φέρνει τη νεολαία προ των ευθυνών της. Διαλέγει πλευρά συνειδητά και καλεί τα παιδιά να διαλέξουν πλευρά  και να διώξουν τον φόβο. «Συναγερμός για όσους πονάνε, αγαπάνε και αγωνιούν για μια καλύτερη Ελλάδα. Άλλωστε, ο κόσμος είναι σήμερα μπροστά! Ακούστε την κοινωνία. Ακούστε τους. Κυρίως ακούστε τη νεολαία μας! Αυτά τα δεκάδες χιλιάδες νέα παιδιά, που βγαίνουν στους δρόμους κρατώντας την Ελληνική σημαία και ψέλνοντας τον Εθνικό μας ύμνο. Τα παιδιά μας είναι καλύτερα από μας! Βγαίνουν μέσα από τα σκοτάδια και διώχνουν το φόβο. Βγαίνουν μέσα από το τέλμα και φέρνουν την Ελπίδα».

Αυτά από τον Σαμαρά, που παρέθεσε το σύνθημα «Χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη». Αυτά από τον δήθεν ηγέτη της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, που καταδικάζει τις εμφυλιοπολεμικές αναφορές,  αλλά μένει σιωπηλός όταν βρίσκεται από πάνω του η ακροδεξιά μπότα του κόμματος του. Αλήθεια, όταν μας καλεί να μη συσχετίζουμε τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη με τον φασισμό, που αναφέρεται;