Σύμφωνα με πληροφορίες του Αljazeera , το Σάββατο οι εκπρόσωποι σχεδόν 200 χωρών κατέληξαν ομόφωνα σε ένα κοινό πλαίσιο που φέρνει αλλαγές σχετικά με τους κανόνες της κλιματικής αλλαγής. Υιοθέτησαν τους κανόνες εφαρμογής της συμφωνίας του Παρισιού κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ωστόσο, οι χώρες δεν ανέλαβαν νέες δεσμεύσεις για αναπροσαρμογή των στόχων τους για την περαιτέρω μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, παρά το γεγονός ότι οι αναληφθείσες δεσμεύσεις αποδεικνύονται ανεπαρκείς απέναντι στην απορρύθμιση του κλίματος.

Άφησαν στον αέρα την απόφαση  για την υλοποίηση της συμφωνίας του Παρισιού που έχει ως στόχο τον περιορισμό της ανόδου της μέσης θερμοκρασίας της Γης κατά «αρκετά λιγότερο» από 2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Σημειώνεται ότι η έκθεση που παρουσιάσθηκε σε διεθνή συνάντηση στη Νότια Κορέα τον Οκτώβριο επισήμαινε ότι «ο περιορισμός της υπερθέρμανσης στον ενάμιση βαθμό έχει πολλά οφέλη σε σύγκριση με τη συγκράτηση της ανόδου στους δύο βαθμούς, καθώς θα περιορίσει πραγματικά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής με πολύ σημαντικούς τρόπους».