Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, οι κατηγορούμενοι για απάτη με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και άλλες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κλήθηκαν από τη δικαιοσύνη να διατυπώσουν τις θέσεις τους, πριν το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφασίσει για την έξοδό τους από τη χώρα. 
 
Υπενθυμίζεται πως τα τρία μέλη της οικογένειας, καθώς και επτά ακόμη εμπλεκόμενα με την εταιρεία πρόσωπα, αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που άσκησε ο οικονομικός εισαγγελέας στις αρχές Δεκεμβρίου.
 
Η έρευνα για την εταιρεία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, με αρχικό υλικό μηνυτήρια αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τη μη «παροχή αιτούμενων στοιχείων» που ζητήθηκαν από τη Folli Follie, όπως ταμιακά διαθέσιμα κ.ά. Η Επιτροπή στρεφόταν κατά της εταιρείας και για «παρεμπόδιση ελέγχου», ο οποίος ξεκίνησε μετά τη δημοσιοποίηση report του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management (QCM), όπου αναφέρεται πως ενδέχεται κάποια οικονομικά στοιχεία της Folli Follie Group να μην είναι ακριβή.
 
Διαβάστε περισσότερα για «το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό σκάνδαλο του 21ου αιώνα στην Ελλάδα», καθώς και για τις προεκτάσεις που αναμένεται να λάβει το ζήτημα, στο «Folli Follie: Απάτη μου, συρρίκνωσα τις ευθύνες».