ΕΣΡ και ΕΣΗΕΑ καταδίκασαν από κοινού τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΚΑΙ, τονίζοντας πως στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων. Η ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν θα πτοήσουν και δεν θα τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, που θα συνεχίσουν να ενημερώνουν με κύρος και αξιοπιστία.

«Οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και είναι καταδικαστέες από όλο το δημοκρατικό φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας. Καλούμε τις αρχές να εντοπίσουν το συντομότερο και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τους δράστες της επίθεσης. Οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στην Ενημέρωση δηλώνουμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν τρομοκρατούμαστε και θα συνεχίσουμε να επιτελούμε το έργο μας, ενημερώνοντας τον ελληνικό λαό με κύρος και αξιοπιστία. Στεκόμαστε όλοι αλληλέγγυοι στο πλευρό των συναδέλφων του “ΣΚΑΙ” και της “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ”».

Από την πλευρά του το ΕΣΡ, επισημαίνει ότι στέκονται στο πλευρό των εργαζόμενων, έχοντας βιώσει και αυτοί βομβιστική επίθεση στα γραφεία τους το 2014. «Έχοντες τη δυσάρεστη εμπειρία της άνοιξης του 2014, όταν οι εγκαταστάσεις μας επλήγησαν από την τοποθέτηση βόμβας και της μετέπειτα προσπάθειας να επαναλειτουργήσουμε, δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας απέναντι στους εργαζόμενους στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ. Ευχόμαστε την ταχύτερη δυνατή επαναφορά σε ανθρώπινες συνθήκες λειτουργίας και καταδικάζουμε κάθε είδους βίαιες και επιθετικές μεθόδους “διαφωνίας” στο χώρο της Ενημέρωσης και στη Δημοκρατία».