Η εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Αγγελόπουλων, είχε λάβει παράταση μέχρι τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου, με σκοπό να υποβάλει σοβαρές προτάσεις για το μεγάλο χρέος της από την κατανάλωση ρεύματος.

Μάλιστα, η ΔΕΗ είχε υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της πως «εξαντλώντας κάθε περιθώριο συνεννόησης με τη Χαλυβουργική κάλεσε σήμερα στα γραφεία της τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Σκινδήλια, για την εξεύρεση λύσης για το υπέρογκο χρέος των 31,8 εκατ. ευρώ, και τον τερματισμό της αντισυμβατικής συμπεριφοράς της μη πληρωμής των τρεχόντων λογαριασμών».

Έτσι, η εταιρεία που λειτουργεί επί 93 χρόνια αντιμετωπίζει το λουκέτο, με τους περίπου 170 εργαζόμενους που εργάζονται εκ περιτροπής από το 2015 για τη συντήρηση του εργοστασίου να βρίσκονται στον αέρα.

Παρότι πρωτοφανής για την εταιρεία, η εξέλιξη είχε εν πολλοίς προαναγγελθεί από τον ίδιο τον επικεφαλής της, όταν ο ιδιοκτήτης της βιομηχανίας Κ. Αγγελόπουλος είχε δηλώσει στην Καθημερινή ότι χωρίς να χτίζονται σπίτια και να γίνονται έργα δεν μπορεί να υπάρξει στην Ελλάδα Χαλυβουργία. Στην ίδια συνέντευξη πάντως, αναφορικά με τις τύχες των εργαζόμενων, δεν είχε δώσει σαφείς απαντήσεις, ενώ υποστήριξε πως θα επιχειρηθεί να αξιοποιηθούν διαφορετικά οι εγκαταστάσεις της βιομηχανίας.