Ο Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησε επίσκεψη σε αμερικανική στρατιωτική βάση στο δυτικό Ιράκ, προκειμένου να συνομιλήσει με τους στρατιώτες και να κάνει απολογισμό για τα όσα έχουν πετύχει οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Ιράκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ο Τραμπ απέκλεισε την απόσυρση των περίπου 5.000 στρατιωτών που βρίσκονται στα εδάφη του Ιράκ, υποστηρίζοντας ότι οι Αμερικανοί μπορούν να είναι και πάλι περήφανοι για το έθνος τους, που έχει καταφέρει να αποδυναμώσει τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους».

«Πριν δύο χρόνια, όταν και έγινα πρόεδρος, αυτοί («Ισλαμικό Κράτος») ήταν ένα πολύ ισχυρό και κυρίαρχο σχήμα. Σήμερα δεν είναι πλέον τόσο ισχυροί. Κάνατε σπουδαία δουλειά. Δεν είμαστε πλέον κορόιδα. Είμαστε και πάλι ένα αξιοσέβαστο έθνος. Αν δούμε το Ισλαμικό Κράτος να κάνει κάτι που δεν μας αρέσει, θα μπορούσαμε να τους πλήξουμε τόσο γρήγορα και τόσο δυνατά που δεν θα καταλάβαιναν τι τους συνέβη».


Ο Τραμπ δήλωσε ότι είναι σωστή απόφαση του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία. «Βάζουμε την Αμερική πρώτα. Είμαστε διασκορπισμένοι σ' όλον τον κόσμο. Είμαστε σε χώρες που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν καν ακούσει. Ειλικρινά είναι γελοίο. Στη Συρία, ο Ερντογάν είπε πως θέλει να εξαλείψει το Ισλαμικό Κράτος, ό,τι απομένει απ' αυτό. Και η Σαουδική Αραβία λέει πως θα πληρώσει για την οικονομική ανάπτυξη. Αυτό είναι θαυμάσιο, πάει να πει πως δεν θα πρέπει να πληρώσουμε εμείς», ανέφερε χαρακτηριστικά και υποστήριξε πως αν χρειαστεί οι ΗΠΑ θα επανέλθουν στη Συρία.

Ανακοίνωσε στους αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ ότι θα δουν μεγάλη αύξηση στον μισθό τους, λέγοντας πως το μπάτζετ θα αυξηθεί συνολικά κατά 2,6%, ποσοστό που αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2010.  «Δεν έχετε πάρει αύξηση για παραπάνω από δέκα χρόνια. Για παραπάνω από δέκα χρόνια. Σας το λέω ότι σας ετοιμάζουμε μια μεγάλη αύξηση, μια μεγάλη αύξηση».