Σύμφωνα με το 902.gr, εκπρόσωπος του Συνδικάτου συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, χωρίς να πάρει ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματα για άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. Ο Α. Νεφελούδης αναφέρθηκε στην εγκύκλιο του υπουργείου για τους διανομείς, η οποία όμως αποτελεί κενό γράμμα για τους εργαζόμενους.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Γιώργος Στεφανάκης, στην παρέμβαση που έκανε την Πέμπτη η Σωματειακή Επιτροπή σε «Goody's» – «Everest» θέτοντας και τέτοια ζητήματα, η εργοδοσία απάντησε πως δεν γνωρίζει καμία εγκύκλιο.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο, σε  πολλές περιπτώσεις οι ντελιβεράδες αναγκάζονται να δουλεύουν με το δικό τους μηχανάκι και να επιβαρύνονται με το κόστος της βενζίνης και της συντήρησης, ενώ ακόμα και εκεί που υπάρχουν εταιρικά μηχανάκια η συντήρησή τους είναι πλημμελής. Σε αυτά προστίθενται οι «διπλές ειδικότητες», με εργαζόμενους να δηλώνονται και να δουλεύουν για παράδειγμα και στη λάντζα και στη διανομή, η υποδηλωμένη ή αδήλωτη εργασία, οι 4ωρες συμβάσεις που όταν το επιβάλλουν οι παραγγελίες μπορεί να γίνουν 10ωρα, τα ρεπό που δεν δίνονται, οι συνθήκες πίεσης και εντατικοποίησης για να βγει η δουλειά. Το Συνδικάτο υπογραμμίζει πως θα συνεχίσει να διεκδικεί μέτρα προστασίας και καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για τα δικαιώματα τους.

«Πλήρη και σταθερή εργασία. Μειωμένο ωράριο με αποδοχές 8ώρου. Κλαδικές ΣΣΕ με ανάκτηση όλων των απωλειών. Μηχανάκια, εξοπλισμό, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται και να καλύπτονται από την επιχείρηση. Επαναφορά και διεύρυνση των ΒΑΕ και για την ειδικότητα των διανομέων. Κανένας ντελιβεράς στους δρόμους με έντονα καιρικά φαινόμενα».