Όπως μεταδίδει ο Guardian, ο Μπολσονάρου ανέλαβε και επίσημα τα χρέη του ως πρόεδρος της Βραζιλίας, σε μια τελετή που συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι.   Αφού ανακοίνωσε ότι με εκείνον στο τιμόνι η χώρα ελευθερώνεται από τον Σοσιαλισμό και την πολιτική ορθότητα, υποστήριξε ότι στόχος του είναι να διαφυλάξει τις παραδοσιακές αξίες των Βραζιλιάνων.

«Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία μπροστά μας ώστε να ανοικοδομήσουμε τη χώρα μας και να δώσουμε και πάλι ελπίδα στους συμπατριώτες μας. Πρόκειται να ενώσουμε τους ανθρώπους, να διασώσουμε τον θεσμό της οικογένειας. Θα σεβαστούμε τις θρησκείες και την Ιουδαιο-Χριστιανική μας παράδοση. Θα δώσουμε μάχη απέναντι σε όσους πιστεύουν στην αλλαγή φύλου, διαφυλάσσοντας τις αξίες μας».

Αναφερόμενος και πάλι στο ζήτημα της ελεύθερης οπλοχρησίας, δήλωσε ότι προσεγγίζει σωστά το ζήτημα γιατί «οι έντιμοι πολίτες αξίζουν να έχουν τον τρόπο να υπερασπιστούν τον εαυτό τους», ενώ τόνισε ότι ποντάρει στο Κογκρέσο προκειμένου να εξασφαλίσει ασυλία στους αστυνομικούς που θα σκοτώνουν όσους διαπράττουν έγκλημα. «Οι αστυνομικοί το αξίζουν και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο επερχόμενος υπουργός Άμυνας της χώρας, στρατηγός Αουγκούστο Ελένο, έχει ταχθεί υπέρ της απόφασης του κυβερνήτη του Ρίο ντε Τζανέιρο να αναπτύξει ομάδες ελεύθερων σκοπευτών, ισχυριζόμενος πως αυτό θα γίνει προς όφελος των πολιτών.

«Είναι μια απαραίτητη δράση, προκειμένου να περιορίσουμε την οπλοκατοχή που παρατηρείται, συχνά και στα χέρια νέων ανθρώπων. Αυτό δεν σημαίνει πως θα σκοτώνουμε αδιακρίτως, γιατί πρέπει να μπουν και κριτήρια. Οι αστυνομικοί στο Ρίο είναι σίγουρα πολύ γενναίοι, αλλά χρειάζονται μια άλλου είδους υποστήριξη».

Ανάμεσα σε άλλα, ο Μπολσονάρου έχει δεσμευτεί για την  μείωση των εργατικών δικαιωμάτων, την απόσυρση της Βραζιλίας από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, την κατασκευή υδροηλεκτρικών φραγμάτων στον Αμαζόνιο και για εξορύξεις στα εδάφη των ιθαγενών του Αμαζονίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που έχει δηλώσει ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον νέο πρόεδρο της Βραζιλίας, έσπευσε να τον συγχαρεί. «Συγχαρητήρια στον πρόεδρο Μπολσονάρου που πραγματοποίησε μια εξαιρετική πρώτη ομιλία. Οι ΗΠΑ είναι μαζί σου».


Ο Μπολσονάρου τον ευχαρίστησε και τόνισε ότι υπό την προστασία του Θεού, οι πρόεδροι της Βραζιλίας και των ΗΠΑ θα φέρουν ευημερία στους λαούς τους. «Αγαπητές κύριε πρόεδρε Τραμπ, εκτιμώ ιδιαίτερα τα ενθαρρυντικά σας λόγια. Μαζί, κάτω από την προστασία του Θεού, θα φέρουμε ευημερία και πρόοδο στους λαούς μας».


Διαβάστε το σχετικό άρθρο «Γιατί κέρδισε ο Μπολσονάρου: Πέρα από τα κλισέ»