Μιλώντας την Παρασκευή στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha», ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε  για την εκτίμηση που έχει σχετικά με τις εξελίξεις του σκανδάλου Novartis και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο και οι γιατροί που κατηγορούνται για ανάμειξη στην υπόθεση, θα αθωώνονται ένας ένας, ενώ ανέφερε πως η Novartis δεν μπορούσε να χρηματίσει κάποιον με βαλίτσες μαύρου χρήματος, καθώς οι πολυεθνικές έχουν αυστηρά λογιστήρια.

«Δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis και το έχω πει από την αρχή, κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο. Και να σας και πω και κάτι για να ξέρετε. Ούτε ένας γιατρός δεν θα καταδικαστεί στο τέλος. Όπως αθωωθήκαν οι τρεις γιατροί από τις Σέρρες, δύο πόσοι ήτανε, έτσι θα αθωώνονται ένας ένας όλοι. Γιατί η Novartis, αυτή είναι η γνώμη μου, δεν μπορούσε να δώσει μαύρα λεφτά. Οι πολυεθνικές εταιρίες έχουν τόσο αυστηρά λογιστήρια, που μαύρα λεφτά σε βαλίτσα δεν μπορούν να φύγουν. Όλες οι δικογραφίες μιλάνε για χειραγώγηση της Novartis μέσω γιατρών κλπ για αθέμιτες πρακτικές και όχι για μαύρα λεφτά».

Το σχετικό απόσπασμα μετά το 18:16

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι η μήνυση του εναντίον του Ν. Μανιαδάκη θα προχωρήσει κανονικά και ο πρώην μάρτυρας υπεράσπισης θα κληθεί ενώπιων της Δικαιοσύνης για να διαψεύσει τα όσα είχε πει για εκείνον. Όπως είπε, η μήνυση είχε κατατεθεί στο παρελθόν αλλά δεν μπορούσε να προχωρήσει επειδή ο Μανιαδάκης βρισκόταν υπό προστασία. Τόνισε ότι τίθεται ζήτημα για την Ε. Τουλουπάκη, καθώς έχει ποινικές ευθύνες σε περίπτωση που γνώριζε πως ο Ν. Μανιαδάκης είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση και δέχτηκε να τον θέσει σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα.

Την Τετάρτη είχε δηλώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ότι θα πρέπει να ελεγχθεί η Ε. Τουλουπάκη, καθώς αν ευσταθεί το ότι έδωσε τον χαρακτηρισμό του προστατευόμενου μάρτυρα στον Ν. Μανιαδάκη, ενώ γνώριζε ότι είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση, βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης 10 έως 20 ετών.

«Δεν έχω γνώση για το αν ο κύριος Μανιαδάκης ήταν προστατευόμενος μάρτυρας. Αν ήτανε, αν δηλαδή αποδειχθεί ότι τα δημοσιεύματα είναι αληθινά, τότε έχουμε κάτι που κατά τη γνώμη μου υπερβαίνει κατά πολύ το σκάνδαλο Novartis αυτό καθαυτό καθώς θα έχουμε παραβίαση του νόμου από την εισαγγελέα κυρία Τουλουπάκη διότι έχουμε παραβίαση του νόμου σχετικά με το καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα. Ο κύριος Μανιαδάκης στην προστατευόμενη μάρτυρα κυρία Κελέση, στην τρίτη από τους τρεις, αναφέρεται ονομαστικά ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση Novartis.

Αυτό λέγεται κατάχρηση εξουσίας από τη μεριά της κυρίας Τουλουπάκη και τιμωρείται από 10 έως 20 χρόνια. Αν η κυρία Τουλουπάκη γνώριζε ότι ο κύριος Μανιαδάκης είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση και τον χαρακτήριζε μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, τότε έχει παραβιάσει τον νόμο, σε αδίκημα πολύ βαρύτερο της παθητικής δωροδοκίας. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Εγώ θα προβώ σε νομικές και πολιτικές ενέργειες. Το άρθρο του νόμου λέει ότι αν δεχόμαστε να γίνεται μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος κάποιος που είναι εμπλεκόμενος σε μια υπόθεση, τότε αυτός για να γλιτώσει τις ποινικές συνέπειες που ενδεχομένως φοβάται, μπορεί να κατηγορεί οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο στο μέλλον. Αν ο Μανιαδάκης ήταν πράγματι προστατευόμενος μάρτυρας, η εισαγγελέας διαφθοράς έχει παραβιάσει τον νόμο».

Μιλώντας στον Blue Sky την ίδια μέρα, ο Α. Γεωργιάδης δήλωσε ότι ήξερε τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων,  ενώ τόνισε ότι τρία εμπλεκόμενα με το σκάνδαλο πρόσωπα χρησιμοποιήθηκαν από την Ε. Τουλουπάκη προκειμένου να σπιλωθούν οι πολιτικοί αντίπαλοι του Αλέξη Τσίπρα.

Η τοποθέτηση αυτή έφερε την αντίδραση του Μαξίμου που ζήτησε εξηγήσεις από τον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο Α. Γεωργιάδης καλείται να απαντήσει για τον λόγο που συνέχισε να έχει συναντήσεις με τον Ν. Μανιαδάκη, καθώς ο ίδιος είχε πει πως είχε συναντήσεις με τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα πριν και μετά την έρευνα της υπόθεσης.

Τις τελευταίες μέρες ο κ. Γεωργιάδης σε σειρά συνεντεύξεων αυτοαποκαλύπτεται και με τις δηλώσεις του γεννά κρίσιμα ερωτήματα στα οποία δυστυχώς για τον ίδιο θα κληθεί να δώσει απαντήσεις.

Στις 2 Ιανουαρίου ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά: «Έχω μιλήσει πάρα πολλές φορές με τον κύριο Μανιαδάκη και πριν την έρευνα και μετά την έρευνα. Ο κ. Μανιαδάκης είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μιλάω».

Λίγο αργότερα, βγήκε στην τηλεόραση του Blue Sky όπου δήλωσε : «Βεβαίως και ξέραμε τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων. Όλους τους ξέρουμε».

Ο κ. Γεωργιάδης και η ΝΔ οφείλουν μετά τα παραπάνω να δώσουν  απαντήσεις:

1) Γιατί, ο κ. Γεωργιάδης, εφόσον γνώριζε τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων, όπως ο ίδιος είπε, άρα και του κ. Μανιαδάκη, αντί να κρατάει αποστάσεις τη στιγμή που και ο ίδιος είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση, επεδίωκε επαφές και συναντούσε τον προστατευόμενο μάρτυρα, που τον είχε μάλιστα κατηγορήσει ότι χρηματιζόταν ;

2) Εφόσον αποκάλυψε ότι συναντούσε συχνά τον κο Μανιαδάκη παρότι βρίσκονταν σε καθεστώς προστασίας, οφείλει τώρα να αποκαλύψει και το περιεχόμενο των συνομιλιών τους.

Τι ακριβώς του ζητούσε ; Τι ακριβώς συζητούσε μαζί του ;

3) Και τέλος να πει ξεκάθαρα ο κος Γεωργιάδης, εάν κατά τις συνομιλίες αυτές είχε λάβει γνώση ή αν κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο συμμετείχε στο σχεδιασμό της απόπειρας διαφυγής του κου Μανιαδάκη από τη χώρα; Αν δηλαδή γνώριζε ή συμμετείχε στην προσπάθεια του διωκόμενου για δωροδοκία να γίνει νέος Χριστοφοράκος.

Περιμένουμε στοιχειωδώς πειστικές απαντήσεις τόσο από τον κ. Αντιπρόεδρο όσο και από τη Νέα Δημοκρατία.

Θα επανέλθουμε.