Σύμφωνα με πληροφορίες του France24, τα «Κίτρινα Γιλέκα» έχουν καλέσει τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να συγκεντρωθεί στα συμβολικά σημεία των μεγάλων πόλεων της επαρχίας, ιδίως στο Μπορντώ, την Τουλούζη και τη Λιόν, και το Παρίσι.

Στο Παρίσι υπάρχει κάλεσμα για δύο συγκεντρώσεις.  Η πρώτη πορεία θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο νωρίς το απόγευμα με στόχο να διασχίσει τους δρόμους έως την Εθνοσυνέλευση και η δεύτερη συγκέντρωση έχει οργανωθεί για τα Ηλύσια Πεδία, χώρος που αποτέλεσε το επίκεντρο των κινητοποιήσεων τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Το βράδυ της Τετάρτης, κοντά στα Ηλύσια Πεδία, είχε συλληφθεί ο εκ των επικεφαλής του κινήματος Ερίκ Ντρουέ και κρατήθηκε επί ώρες, προκαλώντας την αντίδραση των «Κίτρινων Γιλέκων», που τόνισαν, ανάμεσα σε άλλα, με μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «η οργή θα μετατραπεί σε μίσος εάν συνεχίσετε να μας θεωρείται ζητιάνους».

Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της χρονιάς για τη γαλλική κυβέρνηση, ο Μακρόν τόνισε ότι «θα πρέπει να προχωρήσουμε σε περισσότερες και πιο δραστικές αποφάσεις». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμίν Γκριβό επιτέθηκε και πάλι στους διαδηλωτές. «Το κίνημα αυτό έχει μεταβληθεί σε υπόθεση συνωμοτών που επιδιώκουν την εξέγερση και την ανατροπή της κυβέρνησης».